Bliv klogere på bevægelse og trivsel

77 % af landets skoler har fremme af motivation og trivsel som et af de primære formål med at arbejde med bevægelse. Det fremgår af undersøgelsen ”Bevægelse i Skoledagen 2018”. Derfor er der i den nyligt udkomne udgave af Idræt i Skolen tema om bevægelse og trivsel. Du kan finde de spændende artikler og inspirerende historier her på siden under "Viden om".

20. juni 2019

Der er ingen grund til panik, hvis magasinet Idræt i Skolen er blevet snuppet fra lærerværelset. Alt materialet om trivsel og bevægelse er nemlig lagt ind i vores temabaserede vidensbank, der her på siden hedder "Viden om". 


I temaet kan du bl.a. læse artiklen ”Bevægelse skaber trivsel”, hvori to eksperter giver et indblik i, hvorfor det er vigtigt at arbejde med trivsel, hvordan bevægelse helt konkret kan fremme trivsel, og hvilke forhold man som lærer skal være opmærksom på, når bevægelse sættes i gang.


Læs også interviewet med formand for Danske Skoleelever, Sarah Gruzow Bærentzen, der bakker op om, at elever landet over kræver at få den daglige bevægelse, som de er blevet lovet.


Lad dig inspirere af Bryrup Skole, der har skabt en trivselsfremmende bevægelseskultur, der er så forankret, at skoleledelsen ikke behøver at involvere sig på området.


Du kan også få nye idéer til, hvordan og hvornår du kan arbejde med trivsel via bevægelse, ved at plukke fra det ideelle skoleskema med fokus på trivsel.

Læs temaet om bevægelse og trivsel her

Vil du have endnu mere viden? I magasinet kan du bl.a. også få svar på, hvad begrebet ”kropslig dannelse” egentlig dækker over, se billeder fra sprudlende og glade belønningsdage eller læse om det nye materiale til idrætsfagets indholdsområde løb, spring og kast. 

Du finder hele magasinet lige her