De corona-venlige aktiviteter er lige ved hånden

I en fortsat coronaramt skoledag er det vigtigt at holde fast i bevægelsen.

03. januar 2022

På onsdag er landets skoleelever fysisk tilbage i skole. I en tid med høje smittetal og corona-restriktioner er det vigtigt at holde fast i bevægelsen, selvom den måske skal foregå lidt anderledes end sidst, I var samlet. Dansk Skoleidræt har en række aktiviteter og øvelser fra tidligere corona-perioder, som kan inspirere til masser af bevægelse i den kommende tid.

Find coronavenlige aktiviteter her

De aktuelt mest populære sider på skoleidraet.dk bærer også præg af, at I søger inspiration til bevægelse i en coronaramt skoledag:

  • Bevægelse bag skærmen: På denne side finder du brain breaks, der er velegnede til hjemmeundervisning. Alle vores "Dagens bevægelse"-videoer fra coronalockdown i foråret 2020 ligger desuden samlet på én YouTube-playliste. Sjove breaks og lege på ca. 5-15 minutter, der udføres enkeltvis eller to og to uden berøring. 

  • Corona-aktiviteter: På denne side findes et samlet overblik over alle Dansk Skoleidræts coronavenlige aktiviteter. Der er både inspiration til undervisningen, fritkvarterslege og tips til, hvordan du let selv kan tilpasse dine aktiviteter, så de bliver mere hensigtsmæssige ift. Corona.

  • Hjemmeundervisning i idræt: Når der står idræt på hjemmeundervisnings-skemaet, sættes idrætslæreres kreativitet på prøve. Derfor lavede vi i marts 2020 denne nyhed med en række forslag til, hvad dine elever kan lave i "idrætstimerne" derhjemme - og den hitter stadig. Aktiviteterne kan ligeledes anvendes i "almindelige" idrætstimer på skolen. 

  • Bevægelse i undervisningen: Når Coronaen ikke slår sine folder er denne side uden sammenligning den mest besøgte af Dansk Skoleidræts sider. Her finder du bl.a. øvelsesdatabase spækket med brain breaks og faglige øvelser. Du kan sortere på en række faktorer såsom fag og klassetrin, så aktiviteterne passer til lige præcis din klasse.

  • Nyhedsbrevstilmelding: Den seneste måned har flere end sædvanligt fundet vej til vores nyhedsbreve. Mange har skrevet sig op til nyhedsbrevet "Nyt fra Skoleidrætten", og kan derfor forvente, at høre først om nye materialer, gode tilbud, kurser og nyheder generelt. Nyhedsbrevet "Ugens øvelse", som sender to øvelser ud hver mandag, har også fået mange nye tilmeldinger. Modtager du nyhedsbrevet? Hvis ikke, kan du følge linket, skrive dig op og få bevægelse direkte i indbakken hver uge.