Design årets diplom til Skolernes Motionsdag

For første gang nogensinde skal diplomet på Skolernes Motionsdag designes af en skoleelev. Men hvilken elev? Ja, det er der ingen, der ved endnu. Dansk Skoleidræt lægger nemlig opgaven ud som en konkurrence til alle skoler i Danmark - skal din klasse være med?

24. maj 2022

Sådan gør du:

  • Hent diplom-skabelonen, som dine elever kan dekorere ved at klikke på linket her.
  • Eleverne bestemmer selv motivet - så længe det på en eller anden måde udtrykker bevægelse
  • Send dine elevers bidrag på én af følgende to måder: Scan de færdige diplom-kunstværker og send dem på skolernesmotionsdag@skoleidraet.dk eller send dem fysisk til Dansk Skoleidræt, Lindholm Havnevej 31, 5800 Nyborg.
  • Tegningerne skal være Dansk Skoleidræt i hænde senest i uge 24.
  • Vinderen findes og offentliggøres i uge 25. 
  • Der er allerede åbnet for bestillinger på diplomer, så få eventuelt lagt bestilling til din klasse, mens du alligevel er på siden.

Vi glæder os til at modtage jeres kreative bud på det officielle diplom til Skolernes Motionsdag 2022!

I år er et helt særligt år for Skolernes Motionsdag. 2022 er nemlig året, hvor motionsdagen har 40-års jubilæum. Det fejres hele året med en række sjove og anderledes nedslag. Det er eleverne, hele dagen handler om, og derfor er de i år endnu mere i fokus, end de plejer. Det var elever, der sammen med H.K.H. Kronprins Frederik skød nedtællingen til Skolernes Motionsdag i gang. Det er antallet af elever, der tæller i årets rekordforsøg, hvor vi forsøger at slå Skolernes Motionsdag fast som verdens største motionsevent. Vi kommer også til at høre elevers fortællinger om deres Skolernes Motionsdags-minder - og så får de lov at designe det officielle diplom til dagen.


Tegnekonkurrence for alle

Alle skoleklasser i Danmark inviteres til at sende deres bud på, hvordan årets diplom til Skolernes Motionsdag skal se ud. De fysiske rammer for diplomet er sat ind i en skabelon, hvori eleverne kan tegne, male eller noget helt tredje. Kun fantasien sætter grænser! Historisk set er diplomerne blevet designet af grafiske designere eller af folk i Dansk Skoleidræt. Aldrig før er diplom-pennen blevet ført af en elev. 


- Vi glæder os helt vildt til at se, hvordan Skolernes Motionsdag ser ud i børnehøjde. Hvad forbinder landets børn og unge dagen med? Og hvordan får man det ud rent visuelt? Det er jo børnenes dag, så selvfølgelig skal de designe diplomet. Vi glæder os til at se de mange kreative forslag, siger generalsekretær i Dansk Skoleidræt, Bjørn Friis Neerfeldt. 


En del af historien

Diplomet til Skolernes Motionsdag er ikke et hvilket som helst diplom. Det er et symbol, der for mange er forbundet med succesoplevelser, stolthed, fællesskab og mod. Mange børn har deres diplomer hængene på værelserne som gode minder om positive oplevelser i deres skoletid.


- Vi ved, at mange gemmer deres diplomer fra dagen i årevis, så det bliver ofte en slags samler-trofæ. Jeg selv har tre diplomer fra min skoletid for 30 år siden hængende på mit kontor. Med det in mente er det jo kæmpestort for en skoleelev at kunne sætte sit præg på noget, der er helt unikt, siger Bjørn Friis Neerfeldt.


Sidste år blev der solgt knap 65.000 diplomer til Skolernes Motionsdag, og i år forventes interessen at være endnu større grundet jubilæet.

Hent diplom-skabelon


Pssst... Har du husket at registrere, at din skole holder Skolernes Motionsdag? Meld jer til, vær med i lodtrækningen om fede præmier og bliv en del af et kæmpe rekordforsøg! Meld jer til her.