Dyrekort gør Gåbus endnu sjovere

Nu bliver det endnu sjovere for små og store elever at gå med Gåbus i skolen. Gåbus-appen er nemlig blevet udviklet og har bl.a. fået tilføjet dyrekort.

27. maj 2019

Hvad er Gåbus?

  • Gåbus er små og store elever, der følges i skole på gåben.
  • Gåbus følger en fast køreplan med indlagte stoppesteder, og det er uddannede chauffører fra 6.-9. klasse, der styrer bussen
    sikkert i skole.
  • Via Gåbus-appen får forældrene besked, når børnene er sikkert fremme ved skolen
  • Store og små ben i Gåbus har indtil nu tilbagelagt 72.000 km – altså snart to gange rundet om jorden.
  • Gåbus er støttet af TrygFonden og er en del af programmet Sunde Børn bevæger Skolen, som er et samarbejde mellem TrygFonden og Dansk Skoleidræt. Det overordnede mål med programmet er, at flere børn og unge bevæger sig mere og grundlægger sunde vaner tidligt i livet.
  • Læs mere om Gåbus her.

- Har du fået egernet?
- Nej, men i går fik jeg løbebillen.


Samtalerne i landets Gåbusser vil i den kommende tid højst sandsynligt handle mere om dyr og antal gennemførte ture end normalt. Gåbus lancerer nemlig en helt ny funktion i Gåbus-appen: Dyrekort.

Jo flere gange eleverne går med Gåbus i skole, jo flere dyrekort får de adgang til i appen. Dyrekortene bliver synlige for rutens chauffører, der informerer passagererne, når de får tildelt nye dyrekort, men ellers overlader den nærmere studering af kortene til passagerne og forældrene hjemme.


- Dyrekortene er lavet for at børnene skal blive ved med at synes, at Gåbus er sjovt, men vi går ikke på kompromis med sikkerheden. Passagerer og chauffører skal ikke gå med hovedet nede i telefonerne, når de er i trafikken. Derfor er idéen, at passagerer kan kigge på deres nye kort sammen med deres forældre, når de er kommet hjem fra skole. På den måde kan samlingen af dyrekort og viden om dyrene blive et fælles samtaleemne, fortæller Kim Henriksen, der er projektleder i Gåbus.

På alle dyrekort er der et flot billede og en sjov information om dyret. Hver måned er én Gåbus-passager heldig at få tildelt et helt særligt dyrekort – vandrefalken. Der findes kun én vandrefalk, og to elever vil derfor ikke kunne have den samtidig. Vandrefalken fremhæves i appen, så alle Gåbusser i hele landet altid kan se, hvem der er månedens heldige indehaver.

Tilføjelsen af dyrekort er ikke det eneste nye i Gåbus-appen. Der er også blevet udviklet en ny funktion, der gør det let for tovholderen at sende beskeder rundt til passagerer og chauffører. Designet i appen er desuden blevet opdateret med et nyt, intuitivt udseende og med små, brugervenlige detaljer.

Skal dine skole også have glade, læringsparate elever, der transporteres aktivt og sikkert i skole? Så læs mere om Gåbus her

Sådan ser der nye dyrekort ud. Alle indeholder et flot billede og en sjov information om dyret.