Flere fik inspiration til bevægelse

Tirsdag den 20. marts mødtes lærere og pædagoger fra hele landet for at få ny inspiration til arbejdet med at skabe en aktiv skoledag - som en del af programmet Sunde Børn Bevæger Skolen, der skal få flere børn og unge til at bevæge sig og grundlægge sunde vaner tidligt i livet.

20. marts 2018

De gør hver især en indsats rundt om på skolerne. Når de motiverer eleverne til at bevæge sig i frikvartererne eller i de boglige fag. Eller sørger for, at skolens sundhedsundervisning bliver sat i system og idrætsusikre børn får mod til mere bevægelse. Eller når de som tovholdere i Gåbus får eleverne til at gå til skole i stedet for at blive kørt.

Tirsdag den 20. marts var de samlet i Fredericia Idrætscenter for at få ny inspiration ved den årlige netværksdag i Sunde Børn Bevæger Skolen - projektprogrammet, som Dansk Skoleidræt og Trygfonden står bag, og som via seks indsatser skaber en mere aktiv skoledag.


Små 120 deltagere fra skoler og kommuner i hele landet deltog i dagen, som bestod af oplæg, workshops og inspirationsrunder, hvor deltagerne hørte om de forskellige indsatser i Sunde Børn Bevæger Skolen.
En af dem var Anja Dinsen fra Kroggårdsskolen i Odense, der sammen med sin kollega deltog i en workshop om Skolesport, som hendes skole er en del af. Men hun fik også mere med hjem til sit daglige arbejde.
- Jeg er bevægelsesvejleder på vores skole, og i dag er jeg blevet introduceret for en ny masterclass for bevægelsesvejledere som en del af Sæt Skolen i Bevægelsen, og den vil jeg rigtig gerne høre mere om.

 

Sunde Børn Bevæger Skolen i tal

20.000 km tilbagelagde små og store elever i Gåbus i 2017
3.470 elever og 400 lærere var i 2017 på kursus i et af de tre frikvartersprojekter, Legepatruljen, GameBoosters og Kickstarter
32 skoler kom i 2017 med i Skolesport– et bevægelsestilbud til de idrætsusikre elever, så Skolesport i dag findes på 142 skoler. 
200 skoler modtog en sundhedskasse med med forløb og materialer til sundhedsundervisningen fra Styr på Sundheden.
600 eksemplarer af Kropsbasis-dugen, der er et didaktisk værktøj, som blev udviklet til idrætsfaget i forbindelse med Skolernes Motionsdag, blev udsendt til skolerne.


Også Ditte Bjerregaard, som er pædagog på Rolfsted Skole på Fyn, fik ny inspiration med hjem.
- I dag har jeg hørt om Sæt Skolen i Bevægelse og Minimotorik, og det gav mig konkrete ideer, som jeg kan gå direkte hjem og bruge med eleverne eller give videre til min kolleger. Det er let formidlet og lige til at gå til, fortalte hun. 


Endnu flere skoler med
Det gode samarbejde med TrygFonden om at få flere børn og unge til at bevæge sig mere begyndte i 2014, og lige siden har landets skoler fået daglig inspiration til en aktiv skoledag. Hele 51 procent af de danske skoler fik i skoleåret 2016-2017 en uddannelse eller et kompetenceløft gennem en indsats fra et af de seks projekter i Sunde Børn Bevæger Skolen.

Programmet består af: 

  

I dagen deltog også Sunde Børn Bevæger Skolens interessentpanel med repræsentanter fra bl.a. Danske Skoleelever, Skolelederforeningen, Sundhedsstyrelsen og flere forsknings- og uddannelsesinstitutioner. Her diskuterede deltagerne, hvordan bevægelse i endnu højere grad kan blive en naturlig del af skolernes hverdag og nå ud til endnu flere børn og unge.