Fra kronprinsen til landstræner til ildsjæle i Horsens og Maribo

Skolegårdene på Østerhåbskolen i Horsens og Sankt Birgitta Skolen i Maribo summer af glade aktive børn, da vi ankommer med Bevægelsesstafetten fra Danmarks Radio. Kun få klasser og lærere ved besked om vores ankomst. Især to personer på skolerne har ikke hørt noget og her venter en stor og meget speciel overraskelse. To personer er blevet indstillet til at modtage Bevægelsesstafetten, hvilket børnene på skolerne gerne vil hylde helt extraordinært.

19. oktober 2021

Sammen i bevægelse

Bevægelsesstafetten er en del af DRs initiativ ’Sammen i bevægelse’ der blev skudt i gang den 2. januar, hvor Hans Kongelige Højhed, Kronprins Frederik, startede med at overrække stafetten til elitesvømmeren, Jeanette Ottesen. Sidenhen har Stafetten været vidt omkring. Bevægelsesstafetten kom bl. a. i hænderne på Håndboldlandsholdstræner Nicolaj Jacobsen, skuespiller Camilla Bendix og de to 49er FX OL-sejlere Ida Marie Baad og Marie Thusgaard, der gav stafetten til deres manager. Ens for alle der har modtaget bevægelsesstafetten er, at de er en inspirator og motivator for deres omgivelser.

På Østerhåbskolen i Horsens er alt aftalt på forhånd med børnene og lærerne, så indskolingsleder, Camilla Daugaard ikke har fattet mistanke. Flere af børnene havde svært ved at holde på hemmeligheden, men de holdt stand.

”Jeg syntes, det var rigtig dejligt at overraske hende, fordi man kunne se, hvor glad hun blev. Og det gjorde faktisk også mig glad indeni” – Angelina, elev på Østerhåbskolen, Horsens.

Camilla Daugaard er indskolingsleder fra Østerhåbskolen i Horsens, hvor hun er til at sprede ringe i vandet og få alle gode aktiviteter for børnene helt ud på gulvet. Hendes medarbejdere griber alle hendes ideer, og hun bakker op, så projekter og tiltag bliver gennemført. Et frisk eksempel er projektet Bevægelsesbånd med power, som børnene er vilde med.

Der er kun få minutter til den store overraskelse, og omkring 100 forventningsfulde børn fra indskolingen er samlet i aulaen. I dette øjeblik er Skoleleder, Charlotte Kærsaa og Camilla Daugaard på vej i fuld fart og stiletter, da et vandrør er sprunget i aulaen. Men til Camilla Daugaards store overraskelse, så møder hun masser af glade og dansende børn, som overrækker Bevægelsesstafetten til hende med stor jubel og brag af konfettirør.

Det var en meget rørt og lettet Camilla Daugaard, som vi talte med bagefter:

”Det var en kæmpe overraskelse og super stort. Jeg er helt glad. Jeg er helt lettet. Jeg troede, det var noget helt andet, jeg skulle over til.” - Camilla Daugaard, Indskolingsleder, Østerhåbskolen, Horsens. 

I Maribo ankommer vi med kamera frit fremme, da Kim Bentø Hansen vidste at vi kom, men han kendte ikke den rigtige årsag, idet Kim havde fået noget andet af vide. Han troede, at vi skulle bruge optagelser til Sct. Birgitta Skolens nye Legepatruljer.

”Kim er typen, der står op klokken halv fem for at løbe et halvmaraton, inden han skal cykle i skole” – Nikolai, elev på Sct. Birgitta Skolen, Maribo.

Kim Bentø Hansen er idrætslærer på Sct. Birgitta Skole i Maribo. Han er energisk og en utrolig initiativrig idrætslærer. Enormt arbejdsom og pålidelig. Kim sætter mange bevægelsesaktiviteter i gang på egen skole men også i kredsen, hvor han er meget engageret i Dansk Skoleidræt kreds Storstrømmen.

Børnene vidste alt og de havde forberedt sig godt, så vi gik i gang med interviews og sendte Kim Bentø Hansen indenfor. En klasse er samlet i gymnastikhallen, og Kim er allerede i gang med forberedelserne til nye bevægelsesaktiviteter. Efterfølgende skal en ny aktivitet afprøves, som Kim ikke kender. Den del står Kims kollega, Casper Løje Pedersen for.

Det er en aktivitet, hvor alle står med ryggen til og derfor oplagt til at skabe en overraskelse. Kim Bentø Hansen har ikke mistanke og har kun fokus på at vinde aktiviteten. Overraskelsesmomentet var stort og virkede efter hensigten. Børnenes jubel samt konfettirørene gjorde sit til et festligt indslag og et stort øjeblik for Kim Bentø Hansen.

"Jeg håber bare, at jeg gennem det arbejde jeg laver, kan gøre en lille forskel for børnene.” – Kim Bentø Hansen, Sct. Birgitta Skolen, Maribo.