Fuld fart på aktivitetsugerne

4500 klasser på 750 skoler er med i Sæt Skolen i Bevægelses kampagne i skoleåret 2017/18. Mange af dem er ekstra aktive i de næste fire uger gennem enten Bevægelsesfabrikken eller Bevægelsesboxen.

02. maj 2018

Maj måned er ofte en periode med lidt mere bevægelse, end der normalvis allerede findes ude på landets skoler. Mange af skolerne er nemlig år efter år med i Sæt Skolen i Bevægelses populære aktivitetsuger. Det gælder også i år, hvor 4500 klasser på 750 skoler er med i skoleårets igangværende kampagne, og hvor en stor del af dem vil gøre en særlig indsats i én af de næste fire uger (18-21).

 

For elever fra 0.-5. klasse byder Sæt Skolen i Bevægelses aktivitetsuger atter på Bevægelsesfabrikken, som var et populært initiativ lanceret sidste år. I et animeret univers med sørøvere, monstre og robotter producerer eleverne deres helt egne små bevægelsesfilm. Nyt i år er deciderede undervisningsguider, der viser, hvordan Bevægelsesfabrikken kan bruges i sammenhæng med forskellige boglige fag. Vil du dykke ned i de spændende nye undervisningsmaterialer og undervisningsforløb for Bevægelsesfabrikken, kan du finde dem her.

 

B-boxen er den store nyhed
For elever fra 5.-9. klasse er Bevægelsesboxen - eller B-boxen som den forkortes - årets helt store nyhed. Her er kodeordet elevernes medbestemmelse. Med Bevægelsesboxen skal eleverne selv udvikle bevægelsesaktiviteter og tage ansvar for at styrke egen læring. Eleverne skal gennem en undervisningsproces med deres lærere udvikle aktiviteter inden for bevægelseskategorierne ”puls”, ”koncentration og opmærksomhed”, ”tillid og samarbejde” samt ”koordination”. Målet er at arbejde med nye læringsmetoder, der kan skabe gode kognitive effekter – det kan fx være, hvordan man som klasse bliver bedre til at koncentrere sig.

 

Slutproduktet er en lille fysisk boks, der indeholder aktivitetskort, som klassen selv har produceret med forskellige bevægelsesaktiviteter til undervisningen. Find meget mere information om Bevægelsesboxen her. Også til Bevægelsesboxen er der lavet nyttige lærervejledninger, lektionsplaner, powerpoint-slides og arbejdsark, som er lige til at bruge i undervisningen. Du finder undervisningsmaterialerne her.

 

Bevægelsesboxen lanceres i Sæt Skolen i Bevægelses aktivitetsuger i maj, men materialet kan naturligvis anvendes året rundt. 

 

Du kan stadig nå at tilmelde klassen til Sæt Skolen i Bevægelses aktivitetsuger