Glædelig jul og godt nytår!

2020 lakker mod enden. Trods afstand, litervis af håndsprit og mange nye påbud har det været et begivenhedsrigt og mindeværdigt år for Dansk Skoleidræt. Vi har fundet nogle af årets mest omtalte øjeblikke frem i både billeder og ord.

22. december 2020
Dansk Skoleidræt startede året ud med en stor høring om bevægelse i skolen på Christiansborg. Her blev der fremlagt status og udfordringer på området. Det var stærkt medvirkende til, at området efterfølgende fik politisk opmærksomhed og at Dansk Skoleidræt senere på året modtog midler til at arbejde videre med ambitionen om 45 minutters daglig bevægelse i skolen.I januar blev prisen Danmarks Sejeste Idrætslærer uddelt for første gang. Prisen gik til Kristian Christrup Larsen fra Lille Næstved Skole.
Skole OL og Dansk Skoleidræt står bag prisen.

I februar blev et nyt samarbejde mellem DIF, LOA og Dansk Skoleidræt lanceret. I ”Gamle gymnastiksale, nye muligheder” skal en række gymnastiksale have et tiltrængt løft.


Afstand, afstand og atter afstand. Med projektet Aktivitet med afstand fik skoler, lærere og legepatruljer trods corona rig mulighed for at forsætte det gode arbejde med bevægelse i skoledagen. Særligt populære blev de online øvelsespakker med forslag til udendørs brain breaks, øvelser målrettet forskellige fag eller konkrete forslag til idrætsundervisningen.


I år 2020 fik også FN’s verdensmål ben at gå på med projekt ”Verdensmål i bevægelse”. Landets skoler har med projektet fået mulighed for at give eleverne på alle klassetrin en større forståelse for FN’s verdensmål igennem bevægelse. Der er udarbejdet 30 lærings- og aktivitetsmoduler inden for syv udvalgte verdensmål.
Efteråret startede ud med en skelsættende politisk udmelding. Med finanslovsforslaget for 2021 har regeringen taget initiativ til, at Dansk Skoleidræts samlede tilskud skal forhøjes til 10 mio. kr. årligt frem til og med 2024. En offentlig bevilling, der vil være den største i organisationens historie.Skolernes Motionsdag blev i år afholdt i corona-sikre udgaver på størstedelen af landets skoler. På Nivå Skole blev dagen ekstra speciel, da H.K.H. Kronprinsen var på besøg og heppede på de mange aktive elever.
Puls og power blev i 2020 nøgleordene i et nyt projekt kaldet ”Bevægelsesbånd med power”, der er støttet af Sundhedsstyrelsen. Projektet havde til formål at udvikle nyt materiale med høj intensitet og alsidige aktiviteter til skolernes bevægelsesbånd. Materialet, der er udviklet, er gratis at hente for alle skoler.


Dansk Skoleidræts undersøgelse ”Bevægelse i skoledagen 2020” blev i det sene efterår udgivet for femte år i træk. Undersøgelsen giver rig mulighed for at gå i dybden med, hvordan det står til med bevægelse på landets skoler.I slut 2020 lød startskuddet for SkoleCricket. En modificeret udgave af det gamle britiske slagboldspil. SkoleCricket bliver nu rullet ud som pilotprojekt i Dansk Skoleidræts Kreds Nordjylland, som i samarbejde med Dansk Cricket-Forbund har gjort lærerkurser klar på flere lokale skoler.
Traditionen tro blev december i bevægelsens tegn for flere tusind elever. Dansk Skoleidræts Bevægelsesjulekalender blev revet væk og hele 8114 klasser fra 1200 skoler svarende til 163.000 elever har haft glæde af coronavenlige brain breaks hver skoledag i december.

Dansk Skoleidræt ønsker jer alle en glædelig jul og et godt nytår fyldt med bevægelse og glæde!