Hele Danmark inviteres igen til Danmarks Motionsuge i uge 41

I 2021 inviterede idrættens organisationer og DR for første gang hele Danmark til masser af bevægelse med ”Danmarks Motionsuge”. Det var en succes, og nu har parterne aftalt at gentage succesen i både 2022, 2023 og 2024. Bevægelse i skolen og Skolernes Motionsdag bliver atter et centralt element i ugen.

26. januar 2022

Du kan godt glæde dig, hvis du har lyst til at opleve både nye og velkendte former for bevægelse og mærke det stærke fællesskab, idrætten har at byde på. For ”Danmarks Motionsuge” kommer igen i uge 41 de kommende tre år.

I 2021 gik idrættens største organisationer sammen med DR for at inspirere den danske befolkning til at bevæge sig mere. ”Danmarks Motionsuge” i uge 41 bød på et overdådigt tag-selv’-bord med tusindvis af gratis aktiviteter og bevægelsestilbud over hele landet. DR bakkede op om ugen i en lang række programmer, og cirka 3,1 millioner danskere hørte om eller deltog i aktiviteterne ifølge DR Medieforskning.

Det var så stor en succes, at parterne netop er blevet enige om, at ”Danmarks Motionsuge” skal fortsætte, og i de kommende år er det målet, at endnu flere organisationer, interessenter og samarbejdspartnere involverer sig i motionsugen.

Et historisk partnerskab om mere bevægelse
Danmarks Motionsuge er foreløbigt et 3-årigt samarbejdsprojekt mellem DIF, DGI, Dansk Skoleidræt, ISCA, Dansk Firmaidræt og DR. Det er første gang, at idrættens største organisationer er gået sammen i et projekt som dette, der skal være med til at samle danskerne i en stor bevægelsestradition.

Om partnerskabet siger organisationerne bag ”Danmarks Motionsuge”:

- Målet med Danmarks Motionsuge er klart: At endnu flere danskere får mulighed for at opleve både nye og velkendte former for bevægelse og mærker det stærke fællesskab, idrætten har at byde på. Vi vil de kommende tre år gøre alt, hvad vi kan for, at Danmarks Motionsuge bliver en naturlig del af danskernes motions-årshjul. Vi glæder os til – sammen med DR – at sætte et vedvarende fokus på hvordan motion og fællesskab styrker både vores fysiske, sociale og mentale trivsel.

Inspirere til mere bevægelse
”Danmarks Motionsuge” var en del af initiativet ”Sammen i bevægelse”, som i hele 2021 satte gang i forskellige initiativer, der skulle inspirere danskerne til at bevæge sig mere. Og i motionsugen tilbød foreninger, skoler, kommuner, arbejdspladser og mange andre aktiviteter, som alle kunne prøve af.

Ifølge DR Medieforsknings evaluering var 64 procent af danskerne over 15 år i kontakt med eller hørte om ”Danmarks Motionsuge” i uge 41.

- I DR er vi glade, hver gang vi er med til at bidrage til noget, der fortsætter og varer ved. ”Danmarks Motionsuge” var et af højdepunkterne i ”Sammen i bevægelse”, og derfor glæder det mig, at det kommer igen, siger Henrik Bo Nielsen, der er direktør for DR Kultur, Børn og Unge.

Skolernes Motionsdag atter i fokus
I 2021 var bevægelse i skolen en central del af Danmarks Motionsuge og af DR’s dækning. På tværs af DR’s radiokanaler og Ramasjang og Ultra blev ”Danmarks hurtigste dansefest” holdt den 15. oktober, hvor der bl.a. på Skolernes Motionsdag på Trongårdsskolen i Lyngby blev danset præcis klokken 11.50 til Junior Seniors ”Move Your Feet” – ligesom der gjorde på en lang række andre skoler over hele landet.

DR1 helligede fire aftener til bevægelse i skolen med ”Det store bevægelseseksperiment”. Her forsøgte DR med Jacob Riising i spidsen gennem alle mulige og umulige initiativer at få mere bevægelse ind på 6., 7. og 8. klasse på Nyrupskolen i Kalundborg. Et program, som Dansk Skoleidræt var en væsentlig del af, og som vi udgav en række bevægelsesråd på bagkant af.

Også fremadrettet bliver bevægelse i skolen og Skolernes Motionsdag et centralt element i Danmarks Motionsuge. Dansk Skoleidræt opfordrer traditionelt landets skoler til at sætte hele uge 41 af til at arbejde med sundhed og bevægelse, inden den helt store kulmination finder sted med Skolernes Motionsdag om fredagen. Som inspiration til planlægning af den fedeste uge 41, bliver der også de kommende år udarbejdet et komplet ugeskema, som skolerne frit kan plukkes aktiviteter fra.

Så Danmarks Motionsuge bliver også de kommende år en bevægelsesfest for store og små – i foreningerne, på arbejdspladserne og i skolerne.