H.K.H. Kronprinsen til Skolernes Motionsdag på Nivå Skole

Fredag den 9. oktober trækker danske skoleelever over hele landet i idrætstøjet til en aktiv dag med glæde, bevægelse og fællesskab med afstand. 8 ud af 10 skoler fastholder trods Covid-19 dagen, og en af de mange spændende motionsdage foregår på Nivå Skole, hvor H.K.H. Kronprinsen deltager.

08. oktober 2020

Idræt og bevægelse er utroligt vigtigt for børn og unge. Ikke mindst i en krisetid som nu, hvor mange motionsfællesskaber er udfordrede i kølvandet på Covid-19. Nogle traditioner er dog så forankrede, at de selv under en sundhedskrise kan lade sig gøre. En sådan er Skolernes Motionsdag, som er verdens største motionsevent for skolebørn med normalvis 650.000 deltagende skoleelever landet over.

Helt så mange bliver det ikke til i år, men Dansk Skoleidræt har foretaget en undersøgelse, som viser, at 8 ud af 10 skoler fastholder dagen. Det sker i nytænkte udgaver, hvor store fælles skolearrangementer er afløst af mange små arrangementer, hvor eleverne typisk klassevis eller på årgange får sig en aktiv dag.


- Skolernes Motionsdag er i år vigtigere end nogensinde. Eleverne har i den grad brug for en aktiv dag med god energi, som i en svær tid kan styrke klassens trivsel og minde os alle om, hvor skønt det er at få rørt sig og være sammen om en aktivitet, siger Bjørn Friis Neerfeldt, generalsekretær i Dansk Skoleidræt, som står bag Skolernes Motionsdag.


Dansk Skoleidræt har i år udviklet inspirationsmateriale til, hvordan skolerne kan afvikle motionsdagen forsvarligt. Der er således udgivet en opvarmningsdans, der kan afvikles med afstand, og et aktivitetsløb, hvor eleverne ud fra temaet ”Verdensmål i bevægelse” kommer rundt til forskellige poster.


Begge aktiviteter finder sted på Nivå Skole i Nordsjælland, og her har en helt særlig gæst samtidig meldt sin ankomst. H.K.H. Kronprinsen besøger skolens motionsdag og vil aktivt deltage i en del af skolens program for dagen. Det sker ikke mindst for at sætte fokus på, at gode oplevelser med bevægelse er vigtige netop nu.


- Det glæder os enormt, at kronprinsen vil beære os med sin tilstedeværelse på Skolernes Motionsdag. Det understreger blot det vigtige budskab om, at idræt og bevægelse også i den nuværende situation er helt centralt i vores liv, siger Bjørn Friis Neerfeldt.

Se mere på Kongehusets hjemmeside.