Hvordan går det med bevægelse på din skole?

Hvert år foretager Dansk Skoleidræt en af de mest anerkendte undersøgelser af, hvordan det står til med bevægelse på Danmarks skoler. Undersøgelsen hedder ”Bevægelse i skoledagen”, og nu er spørgeskemaet til denne sendt ud til alle landets skoler – inklusiv din.

08. juni 2020

Om "Bevægelse i skoledagen 2020"

  • Årets udgave af "Bevægelse i skoledagen" er den femte i rækken.
  • Første udgave af undersøgelsen blev lavet i 2016.
  • Undersøgelsen giver et vigtigt indblik i, hvordan det står til med bevægelsen på de danske skoler. Resultaterne danner udgangspunkt for både politisk og praksisnært arbejde på området.
  • Se tidligere års udgaver af ”Bevægelse i skoledagen

Hvis du varetager skolens bevægelsesaktiviteter, så kan du hjælpe os med at give hele Danmark en status på, hvor langt vi er nået med at implementere 45 minutters daglig bevægelse og andre former for fysisk aktivitet i skoledagen. Vi indsamler nemlig lige nu viden om, hvordan det står til med bevægelse på landets skoler anno 2020. Det gør vi for at få kunne dele den viden med hele Danmark – herunder politikere, skoleledere, skolelærere og den brede befolkning - og for at kunne anvende vores viden til at understøtte arbejdet med fysisk aktivitet og bevægelse i skolen. Jo flere, der er med i undersøgelsen, jo mere ved vi, og jo bedre betingelser kan vi skabe for skolernes indsats med at gøre eleverne aktive, så de bedre trives og lærer.


Taknemmelighed og en belønning til gengæld

Hvis du kan finde 10 minutter til at besvare spørgeskemaet, vil det i høj grad blive værdsat. Det vil være til stor glæde for os, men vil I sidste ende også komme dig og dine elever til gavn. Er du ikke ansvarlig for skolens bevægelsesaktiviteter, men ønsker stadig at bakke op om emnet, så gør dig gerne den ulejlighed at gøre den rette person på skolen opmærksom på undersøgelsen.


Når besvarelsen fra din skole er indsendt, har I automatisk et lod med i konkurrencen om at vinde et dagskursus fra Dansk Skoleidræt kun for jeres skole.


Så hvis du nogensinde har haft glæde af vores arbejde, projekter eller nyheder, så brug lige de 10 minutter undersøgelsen tager - vi lover at kvittere med fortsat at levere nyeste viden, spændende projekter, materialer og værdifulde indsigter inden for bevægelse i skolen.

Du har enten selv fået mailen med spørgeskemaundersøgelsen eller også kan du finde den ved skolesekretæren. Vi har brug for dit svar senest fredag d. 3. juli.


På forhånd tak!

I undersøgelsen spørges der ind til forskellige arenaer i skolen, hvor bevægelse kan tænkes ind.