Hvordan samarbejder vi om bevægelse i kommunen?


13. september 2017

Bevægelse øger sundhed, læring og trivsel, men hvordan skaber vi en aktiv skoledag i vores kommune? 130 deltagere fra hele landet deler viden, ideer og erfaringer ved dette års Bevægelse på Tværs-konference. Et netværkskoncept, der bliver videreført i 2018.

"Sitting is the new smoking”, sagde en af oplægsholderne ved Bevægelse på Tværs-konferencen 2017, og publikum nikkede. Sundhed er bare én af de gode grunde til at skabe en aktiv skoledag.
Kontorchef i KL, Peter Panulla Toft, pegede på flere:
- Bevægelse øger trivsel og læring, og ALLE børn – uanset deres baggrund skal trives bedst muligt og lære mest muligt, erklærede han i et af de oplæg, der åbnede konferencen i Nyborg den 13. september.
En konference, hvor målet er, at få de gode ideer og erfaringer om at skabe mere bevægelse i skoledagen til at sprede sig fra kommune til kommune gennem oplæg og workshops. Bevægelse på Tværs er skabt af Dansk Skoleidræt og støttet af Nordea-fonden. Konferencen er afslutningen på en række regionale netværksmøder og tre år med masser af vidensdeling på tværs af de kommuner, der har deltaget i netværket omkring Bevægelse på Tværs. 

Bolden er grebetMissionen, engagementet og videbegærligheden har været det bærende gennem Bevægelse på Tværs, fastslog direktør i Nordea-fonden, Henrik Lehmann.
- Alle her i lokalet er jo kendeegnet ved at bære en mission, som handler om, at få børnene til at bevæge sig mere. Og når man bærer sådan en mission, kræver det et engagement grænsende til det stædige – ikke bare overfor børnene, men også overfor kollegerne, som skal være med. I har været stædige, I har været viderebegærlige, og I er sammen med nogle, der har det på samme måde som jer, sagde Nordea-fondens formand, der var tilfreds med indsatsen i Bevægelse på Tværs.
– Dansk Skoleidræt lovede os mere bevægelse i skolen og mere deling af viden. Det fik vi. Men forudsætningen for, at det er lykkedes er, at I her i lokalet forstår at gribe bolden. 

Strøm på netværket fremover

- Tak til de kommuner, der har sat strøm på netværket Bevægelse på Tværs. Der har været mange deltagere til netværksmøderne, der er mange i dag, og det viser os, at der et behov og en interesse for at dele viden om, hvordan vi skaber en aktiv skoledag, sagde Dansk Skoleidræts generalsekretær, Thomas Skovgaard.
Derfor har Dansk Skoleidræt også valgt at videreføre netværket og glæder sig til at byde velkommen i 2018 med endnu flere regionale netværksmøder og en konference. Datoer og steder vil blive meldt ud på et senere tidspunkt.

 

LÆS MERE OM BEVÆGELSE PÅ TVÆRS