Hjemmeundervisning i idræt? Værsgo’!

Når der står idræt på hjemmeundervisnings-skemaet, sættes idrætslæreres kreativitet på prøve. Derfor får du her en række forslag til, hvad dine elever kan lave i "idrætstimerne" derhjemme.

23. marts 2020

Her kommer en række forslag til, hvad en "idrætstime" på hjemmematriklen kan indeholde - velvidende at selv de bedste forsøg derhjemme nok ikke afspejler, hvad vi normalt vil kategorisere som en idrætstime. Og det er også okay. 

Alle forslagene er delbare, så du let kan formidle til dine elever og deres forældre. Pluk og brug, hvad du kan - hjælp forældrene med nogle konkrete aktiviteter, de kan lave med deres børn i idræt.

  • En praktisk øvelse, der kan bruges af de fleste aldersgrupper, er ”Dans din fødselsdag/dit navn”. Den kan du hente her.
  • Har du kroketkøller eller golfkøller liggende, så er "Crazy kroket" en god aktivitet. Find den her.
  • ”Brug muren" kan laves flere sammen, men er også velegnet for en person – særligt øvelserne med tennisbold. Find øvelsen her.
  • Elevtekst til udskolingselever: Teksten ”Hvad er sundhed?” er et godt bud på en teoretisk opgave. Der er spørgsmål til sidst i teksten, som eleverne skal reflektere over. Hent teksten her.
  • Motorik er også en del af idrætsundervisningen, og derfor vil en hvilken som helst af øvelserne fra Fun Skills også kunne bruges. Fun Skills er for de ældste elever, da øvelserne består af krydsbevægelser, uensartede bevægelsesformer, koordination og kognitive opgaver, og derfor sandsynligvis vil være for komplicerede til de yngste elever. Find alle videoerne her.
  • Når du ikke kan komme i bowlinghallen, så er det godt, at bowlinghallen kan komme til dig. Du finder vejledning til en hjemmelavet udgave af den populære sport her.
  • Denne koordinationsøvelse bruges til træning af sprint, og kan fint laves alene. Øvelsen kan hentes her - du finder den på side 5 i PDF'en. Her finder du også QR-koder, der forklarer de enkelte øvelser yderligere. 
  • Bog-bordtennis fungerer bedst med minimum to personer - men så er den til gengæld også sjov. Find øvelsen her.

På EMU'en kan du desuden finde en række gode gode råd til fjernundervisning i idræt - linket har du her.


Rigtig god fornøjelse!