Idrætten får sit eget folkemøde

Det kommer til at syde af bevægelse og liv, når Idrætsmødet i Aalborg får sin ilddåb. Dansk Skoleidræt er samarbejdspartner og bidrager kraftigt til det spændende program med både viden, debat og workshops.

08. august 2019

”Idrættens folkemøde”. Sådan forklares konceptet bag Idrætsmødet nok bedst. Fra den 29. august til 1. september bliver en række initiativer inden for idræt og bevægelse foldet ud gennem foredrag, idrætsaktiviteter, debatter, workshops og diskussioner. Fredag, lørdag og søndag er der offentlig adgang for alle interesserede, torsdag og fredag finder der sideløbende en ambitiøs konference sted, og lørdag er der sammensat et dagsinstitution/skole-program. Idrætsmødet har ambitioner om at blive hele landets fremtidige mødeplads for alle aktører i idrætssektoren og en festlig, inspirerende og spændende tilbagevendende aktivitet for offentligheden. 


Dansk Skoleidræt er som den toneangivende vidensaktører inden for bevægelse i skoledagen inviteret med på Idrætsmødet. Formand for Dansk Skoleidræt Finn Kristensen vil være med til at skyde konferencen i gang i åbningsdebatten, der fokuserer på idrættens fremtidige udfordringer og muligheder. I debatten deltager også Niels Nygaard, formand for DIF, Charlotte Bach Thomassen, formand for DGI, Lone Hansen, direktør for Team Danmark og Peder Bisgaard, formand for Dansk Firmaidrætsforbund. 


Generalsekretær Bjørn Friis Neerfeldt vil i løbet af dagene give indsigt i, hvordan det står til med bevægelse på landets skoler, dele ud af Dansk Skoleidræts erfaringer på området og stille spørgsmålstegn ved, hvem der har ansvaret for, at bevægelsen implementeres på landets skoler. En håndfuld af Dansk Skoleidræts projektledere får desuden fornøjelsen af at kompetenceudvikle skolelærere fra Aalborg Kommune, der i anledning af Idrætsmødet er inviteret ind for at blive inspireret til bevægelse i skoledagen. Dansk Skoleidræts kreds Nordjylland varetager ligeledes en række workshops for en stor gruppe udskolingselever, der får mulighed for at prøve kræfter med en masse spændende former for idræt.


Dansk Skoleidræts deltagelse på Idrætsmødet glæder generalsekretær Bjørn Friis Neerfeldt.
- Idrætsmødet er et super godt initiativ, der uden tvivl vil blive en vigtig del af idrætsverdenen de kommende år. Vi er glade for at være med fra første år, så vi kan sikre, at skolens vigtige rolle sættes på dagsordenen, og så vi kan være med til at dele den indgående viden, vi ligger inde med på området, siger han.


Idrætsmødet arrangeres på initiativ af Aalborg Kommune i samarbejde med bl.a. en række uddannelses- og forskningsinstitutioner. I løbet af de fire dage, eventet står på, vil aktiviteter som "Yoga Days", "Salsa Festival med Just Dance"
 og "Friday Night Skate" skabe liv forskellige steder i Aalborg og være åbne for alle, der skulle have lyst til at bevæge sig på en sjov og anderledes måde.


Læs alt om de mange tiltag på Idrætsmødet hjemmeside: www.idrætsmødet.dk.


Du kan også tilmelde dig konferencen ved at klikke her.