Mary: Skolernes Motionsdag styrker fællesskabet


10. oktober 2014

Skolernes Motionsdag blev en fest ud over det sædvanlige, da Kronprinsesse Mary i dag skød Skolernes Motionsdag i gang på Arenaskolen i Greve.

HKH Kronprinsesse Mary Skyder Skolernes Motionsdag I Gang

Det var ingen tilfældighed, at solen brød flot igennem skydækket et kort øjeblik før Kronprinsessens ankomst til Arenaskolen i formiddags og efterlod skolens udendørs arena badet i det varmeste efterårslys. Elevernes taktfaste råb "Mary! Mary! Mary!" afslørede nemlig om noget, at det ikke var en hvilken som helst gæst, der var på vej.

Anledningen til Kronprinsessens besøg var fejringen af skolernes 200 års jublæum og Skolernes Motionsdag, som Kronprinsessen skød i gang. Men inden hun sendte eleverne af sted på den 3 km lange rute, talte hun til dem:
- Jeg har glædet mig rigtig meget til at komme her på Skolernes Motionsdag og fejre skolens 200 års jubilæum med jer. I løbet af året er jubilæet blevet hyldet på mange forskellige måder rundt omkring i landet. I dag skal det stå i bevægelsens og sundhedens tegn, sagde Kronprinsessen. 

Alle børn har ret til bevægelse i skolen
Hun forklarede, at skolen har ændret sig, og at der i nutidens skole er endnu mere fokus på bevægelse end tidligere.
- For 200 år siden var det for eksempel kun drenge, der havde gymnastik i skolen. I dag er det svært for os at forstå. For selvfølgelig er det vigtigt og naturligt for alle børn og unge, både drenge og piger, at bevæge sig, have det sjovt og opleve glæden ved det. Der er også sket en udvikling fra, at gymnastik og fysisk arbejde var en tvang - som hverken forældre, elever eller lærere kunne lide - til, at det nu er noget, man gør med glæde. Ikke kun fordi det er sundt, men fordi det er sjovt, og fordi det udvikler fællesskab og kammeratskab, sagde Kronprinsessen.

Stor ros til Dansk Skoleidræt
Der var også stor ros til Skolernes Motionsdag og Dansk Skoleidræt fra Kronprinsessen.
- I dag er alle skoler landet over med til at hylde bevægelse på Skolernes Motionsdag. Og det er der god grund til. Bevægelse har på grund af fagets historie en vigtig rolle i skolejubilæet. Ikke kun med ideer til gymnastik som i gamle dage, men også gennem et samarbejde med Dansk Skoleidræt - og fordi Skolernes Motionsdag er en del af uge200. Dansk Skoleidræt skal have stor ros for deres indsats omkring skolens jubilæum, sagde Kronprinsessen.
Og med de ord fik eleverne masser af energi til dagens løberuten og de mange andre spændende aktiviteter.

Kronprinsse Mary Skolernes Motionsdag

HKH Kronprinsesse Mary var også med til forskellige aktiviteter med eleverne.