Masterclass er tilbage

Er du bevægelsesvejleder, så skal du med til Masterclass 2021, hvor du kan få ny inspiration og udveksle erfaringer med ligesindede. Årets tema er ”Bevægelse uden begrænsninger”.

14. september 2021

Er det dig, kollegaerne henvender sig til, når snakken falder på at skabe nye initiativer omkring bevægelse på jeres skole? Føler du engang imellem, at du godt kunne bruge noget sparring og nye input til arbejdet med at gå forrest? Så skal du med til Masterclass i Nyborg den 2. november 2021.

Dansk Skoleidræt havde i 2018 og 2019 stor succes med at stable det nye netværk på benene, og efter en corona-aflysning i 2020 er det nu tid til endnu en dag, hvor landets bevægelsesvejledere og –koordinatorer kan nørde igennem og få fyldt rygsækken med ny inspiration og erfaringsudveksling. Som noget særligt i år opfordres bevægelsesvejlederen til at tage en idrætslærerkollega med til Masterclass.

På Masterclass 2021 er overskriften ”Bevægelse uden begrænsninger”. Hvordan løser du begrænsningen af dårlige faciliteter og manglende rekvisitter, så bevægelse i skoledagen bliver en succes? Hvilken betydning har faciliteter og rekvisitter for din undervisning?

- Netop på grund af årets tema har vi valgt at lave et spor for idrætslærere. Spørgsmålet om rekvisitter er nemlig relevant både for idrætsundervisningen og for bevægelsen i de boglige fag. Herudover spiller det ind, at bevægelsesvejledere tit står ret alene i deres rolle ude på skolerne, men hvis de tager en idrætskollega
med til Masterclass, vil der være flere, der tager den nye viden med hjem og dermed også en kollega at sparre med i hverdagen. Så vi kan kun opfordre til, at der kommer et par stykker fra hver skole, siger Anne Søndergaard fra fra Dansk Skoleidræt.

Fokus på årets Masterclass er, at dårlige faciliteter og manglende rekvisitter ikke skal være en undskyldning for manglende bevægelse. Der vil bl.a. være et oplæg, hvor deltagerne præsenteres for forskellige muligheder og deres betydning for at inddrage bevægelse i skolens forskellige arenaer og fag.
Dagen byder også på en workshop for henholdsvis bevægelsesvejledere og idrætslærere med udgangspunkt i deltagernes yndlings-rekvisit eller yndlings-facilitet, hvor der anvendes forskellige arbejdsredskaber og metoder til at skabe nye bevægelsesmuligheder i både boglig undervisning og i idrætsfaget, som understøtter
didaktiske refleksioner og fælles mål i alle fag.

Vil du også skærpes i dit arbejde med idræt og bevægelse i skolen, så meld dig til Masterclass 2021, som foregår tirsdag den 2. november kl. 9.00 – 15.00 på Bastionen i Nyborg. Deltagelse koster 500 kr.

Se hele programmet her.

Tilmelding til Masterclass