Materialer til en bevægende trivselsdag

Hvis din skole har planer om at holde Skolernes Trivselsdag første fredag i marts, så hold fri den dag, hvor planlægningen skulle foregå. Dansk Skoleidræt har nemlig lavet et sprudlende program til jer, som I kan bruge på alle klassetrin – og i personalerummet.

06. februar 2024

Fredag d. 1. marts er det Skolernes Trivselsdag. En dag, hvor det sociale er i højsæde, og hvor skolen kan tage en pause fra brøker og grammatik. Her handler det om at skabe glæde, fællesskab og at styrke sammenholdet – og findes der nogen bedre måde, at understøtte det på end gennem bevægelse?

Vi kan ikke komme i tanke om noget, der fremkalder så mange smil, impulsive high fives og hep som sjove og aktive lege. Og når de også udvælges med fokus på samarbejde og relationer, er sandsynligheden for et fyldt trivselsbarometer god.


Lægger op til relationer på tværs

I år er materialet særligt udviklet med fokus på stor/lille-relationer. Derfor anbefaler vi, at I blander klasser på tværs af årgange.


- En trivselsdag er god, fordi den frembringer smil, glæde og gode øjeblikke – men det rigtig fede vil være, hvis de positive oplevelser fra dagen forplanter sig på skolen efterfølgende. Vi lægger derfor i år op til, at dagen tilbringes på tværs af årgange. På den måde bliver der dannet nye relationer og skabt grobund for en mere tryg og sjov skoledag efterfølgende, siger Mie Damsted Jørgensen, der er projektmedarbejder i Dansk Skoleidræt, og fortsætter:


- Hvis en indskolingselev lige har lavet pizzamassage eller fremført et H.C. Andersen-eventyr med en håndfuld 4. klasser, er de store ikke længere ”farlige” at gå forbi på gangen – måske det ligefrem i stedet ender i knus eller high fives. Det er jo netop det vi ønsker skal være den positive effekt af trivselsdagen.


Programmer til elever og personale

I år er der udviklet to forslag til dagsprogrammer - et til elever og et til personale. Aktiviteterne findes på aktivitetsdatabasen.dk, hvor I skal oprette en bruger gratis for at se aktiviteterne – hvis I ikke allerede er oprettet. Det er nemt og ligetil. I kan også sammensætte jeres eget program ved at søge eller filtrere på "trivsel", og derefter plukke i de mange trivselsfremmende aktiviteter.

Alle aktiviteter kan bruges på selve trivselsdagen, men kan også trækkes frem på alle andre tidspunkter af året, hvor elevernes trivsel har brug for et boost.  

Hent programmerne her


Vi håber, I får stor gavn af materialet. Tag os meget gerne på sociale medier, så vi kan se og dele, hvad I laver på dagen.

Rigtig god trivselsdag 😊

PS: Hvis I vil holde gejsten fra Trivselsdagen oppe, så notér ugerne 10, 11 og 12 i jeres kalender. Her kommer Klassedysten nemlig til at køre i år – i et lidt nyt format. Læs mere om det nye koncept her.