Motorik for de mindste

Der er mange fordele ved at starte tidligt med at styrke børns motorik. Materialet Mini-motorik er en nem måde at komme i gang på, og i år indeholder materialet nye postkort og mulighed for at komme på kursus.

14. januar 2019

Når børn skal blive klar til 10 års skolegang med daglig bevægelse, har de brug for en god motorik. Man kan ikke starte for tidligt med at øve sig, og derfor har Dansk Skoleidræt og TrygFonden nu atter fornøjelsen af at kunne præsentere skolerne for materialet Mini-motorik.
Det er målrettet 5-6-årige førskolebørn – og kan fx anvendes i regi af forårs-SFO’er eller lignende førskoletilbud i foråret, der eksisterer på mange af landets skoler inden den officielle skolestart i børnehaveklassen.

Kom godt i gang

Mini-motorik er nemt at komme i gang med og kræver ikke den store forberedelse af dig som lærer eller pædagog. For at komme i gang kan du vælge, om du vil:

Bestille materialet (hæfte eller postkort) - 88 forskellige øvelser og aktiviteter fordelt på 20 lektioner

Tage på kursus i Mini-motorik - for at blive klædt endnu bedre på til at arbejde med motorisk udvikling og Mini-Motorik

Find flere informationer på www.mini-motorik.dk

Materialet består af et øvelseshæfte, som første gang blev lanceret i februar 2018, og som efterfølgende blev revet væk af landets skoler.


Nu har Dansk Skoleidræt fået trykt et nyt oplag af hæftet, og ikke mindst suppleret det med 88 ”Mini-motorik postkort”, som indeholder mange af de kendte motoriske øvelser fra hæftet – men i et slidstærkt materiale, som kan holde til at blive lagt på jorden, når man er i gang.


Det er nu desuden muligt at komme på kursus i Mini-motorik. På kurset får man en grundlæggende viden om, hvad der påvirker børns motorik, og det sker bl.a. via gennemgang af flere af de praktiske øvelser fra hæftet.


Fokus på grundlæggende motoriske færdigheder

Undersøgelser viser, at 30 pct. af de børn, der starter i skole, har større eller mindre udfordringer med deres motorik, og 8 pct. har direkte motoriske vanskeligheder. Det er en del af baggrunden for, at der med Mini-motorik er udarbejdet et materiale til førskolebørn, som tager tidligt fat på problematikken.


Mini-motorik sætter fokus på de grundlæggende motoriske færdigheder såsom at trille, rulle, krybe, kravle, gå, løbe, hoppe, snurre, dreje og balancere. Og det med et progressionsforløb for øje, så børnene løbende vil opleve at sigte mod nye, motiverende udfordringer.

Nye postkort i Mini-motorik