Nedtællingen til Skolernes Motionsdag er i gang

Den fyrretyvende udgave af Skolernes Motionsdag nærmer sig. Vi skyder nedtællingen i gang med friske unger, frisbee og ikke mindst med H.K.H. Kronprins Frederik, der er med til at åbne ballet.

04. maj 2022

At Skolernes Motionsdag er Danmarks – hvis ikke verdens – største motionsevent, er naturligvis noget, vi i Dansk Skoleidræt er stolte af. Men det er også noget, som I bør være stolte af. Alle jer, alle os, alle dem, der deltager. Vi er alle med til at bevæge landets skoleelever og holde en fantastisk tradition i hævd, når vi år efter år dyrker fællesskabet og glæden ved at være aktiv fredag før efterårsferien. Skolernes Motionsdag er blevet allemandseje og en del af mange danskeres historie. Derfor er det på sin plads, at nedtællingen til 40-års jubilæet for motionsdagen skydes i gang af ingen ringere end H.K.H. Kronprins Frederik.


Kronprinsen åbnede sin private have bag Amalienborg op for 6.U fra Sølvgades Skole i København, og blev udfordret i en intens omgang frisbee-dyst. Der var tydeligvis mange elever, der gerne ville have en sejr over Danmarks kommende konge føjet til CV’et, men kronprinsen gjorde god figur og kæmpede bravt. Anledningen til den spændende dyst i de særlige omgivelser var optagelsen af den video, der kan ses lige her. Videoen markerer starten af en række aktiviteter og indslag, der følger frem mod fredag den 14. oktober, hvor det hele kulminerer i et brag af en motionsdag.

Glæd jer – der er meget på vej
I år er der gjort særligt meget ud af motionsdagen og hele forløbet op til. I kan fx

  • registrere, at jeres skole afholder Skolernes Motionsdag og deltage i konkurrencen om en række FEDE præmier. Det tager kun to minutter, og der er allerede nu åbent for tilmeldinger. Klik bare her.
  • se frem til helt særlige diplomer, der i den grad kommer til at skille sig ud fra de øvrige år.
  • læne jer tilbage og skippe forberedelsen – vi kommer nemlig med et forslag til et dagsprogram, der med garanti giver smil på læben og røde kinder hos skolens elever.
  • tage med på rejsen, når vi med jævne mellemrum frem mod efterårsferien dykker ned i arkiverne og ser tilbage på nogle af de mange Skolernes Motionsdage, der har været afholdt i tidernes løb. 
  • glæde jer til, at vi traditionen tro udvikler den sprødeste opvarmningsdans til selve dagen, som I også kan øve i idrætstimerne forud for den store finale. Dansen vil selvfølgelig i år blive med et lille twist!

Følg med her på siden og på skolernesmotionsdag.dk - det bliver godt!