Nick Sønderskov Hansen er Danmarks Sejeste Idrætslærer

En ”fuldstændig fænomenal idrætslærer”. Sådan lyder skudsmålet om Nick Sønderskov Hansen fra Ejstrupholm Skole, der midt i en onlineundervisning blev overrasket med kåringen til Danmarks Sejeste Idrætslærer 2020.

04. februar 2021

33-årige Nick Sønderskov Hansen er idrætslærer på Ejstrupholm Skole i Ikast-Brande Kommune. Han var godt i gang med at undervise sin 8. klasse i samfundsfag, da det pludselig ringede på døren. Udenfor stod hans gode kollega Torben og eleven Stine, som overbragte ham den glædelige nyhed, at han nu kan kalde sig Danmarks Sejeste Idrætslærer 2020. Med prisen vinder Nick 25.000 kr. til brug på nyt udstyr til idrætsundervisningen samt 5.000 kr. til en skolefest.

Se en video fra overrækkelsen i bunden af artiklen.


Inspirerende og idérig

Nick Sønderskov Hansen vandt titlen, fordi han af både elever, kolleger og forældre vurderes, at være dybt engageret og fantastisk god til at inspirere. Han er fyldt med nye ideer og leverer en alsidig idrætsundervisning, der er faglig velfunderet, og som udvikler elevernes færdigheder, styrker samarbejdet og motiverer eleverne til at flytte grænser - også i et år præget af corona-restriktioner.


- 2020 var et udfordrende år at være idrætslærer i, men Nick Hansen så mulighederne. Han skabte virtuel idrætsundervisning, som var så inspirerende, at han ikke blot fik sine elever til at bevæge sig foran skærmene. Han fik også deres forældre og søskende med, når de fx dansede sammen på afstand. Derfor kan Nick Hansen nu velfortjent kalde sig for Danmarks Sejeste Idrætslærer 2020. Med prisen sætter vi fokus på idrætslærere som Nick Hansen, der går et skridt længere for at få alle med, siger Morten Mølholm Hansen, der er direktør i DIF.

Danmarks Sejeste Idrætslærer

Skole OL kårede i samarbejde med Dansk Skoleidræt, DIF, TrygFonden, Nordea-fonden og Salling Group for første gang i 2019 Danmarks Sejeste Idrætslærer.

Med prisen hyldes idrætsfaget og de mange fantastiske idrætslæreres indsats. Målet med prisen er at skabe større anerkendelse af idrætsfaget og sætte fokus på, hvor vigtigt idræt er for børn og unges fysiske, psykiske og sociale udvikling.

Et ekspertpanel med repræsentanter fra Skole OL, DIF, Dansk Skoleidræt og Salling Group har ud fra alle indstillingerne udvalgt tre nominerede og har også valgt, at Nick skal vinde prisen.

De to andre fantastiske idrætslærere, der var med i opløbet om at vinde prisen, var Trine Jensen fra Rødding Skole og David Hemmet fra Klostermarkskolen i Roskilde.


37 indstillinger pegede på Nick som vinder
Skole OL har i løbet af efteråret modtaget lidt over 300 indstillinger af samlet set 98 seje idrætslærere. Nick har fået 37 indstillinger fra kollegaer, forældre og ikke bare nuværende, men også tidligere elever.


En tidligere elev skriver i sin indstilling: ”Nick er den bedste idrætslærer, fordi han formåede at vende attituden til idræt. Vi kom til idræt og vidste, at vi skulle lære noget og lave noget aktivt, men på en sjov og anderledes måde.”


Forældrene er også meget glade for Nick: ”Når man møder Nick, så ser man en mand, der altid smiler og sprudler af god energi. Det smitter af på eleverne og os forældre... dejligt at høre, når ens barn kommer hjem og bare synes, at timerne har været fantastiske.”


Kollegaerne roser Nick til skyerne. ”Han er så inspirerende at arbejde sammen med. Han får tilrettelagt undervisningen, så han får fat i de elever, der ikke er så glade for bevægelse, samtidig med at han får udfordret de fysisk aktive elever.”


Mens eleverne har været hjemsendt på grund af Covid-19, har Nick blandt andet lavet Alfabet-Crossfit, LUDO-styrke og løbet fællestur på Teams. Han har også lavet forskellige virtuelle danseforløb med sine elever. ”En ældre idrætslærer gennem mange år som mig (alder 64) må bøje sig i støvet. Sjældent har jeg set så glade elever,” skriver Nicks kollega Torben Pold Jensen.


Dansk Skoleidræt er som idrætsfagets interesseorganisation en del af prisens dommerkomité, og herfra lyder der stor faglig anerkendelse af årets prismodtager.


- Nick er en skarp idrætslærer, der formår at skabe begejstring om faget. Han er didaktisk dygtig til at lære fra sig og til at arbejde med elevernes motivation, selvtillid og kompetencer. Idræt er ikke længere blot et aktivitetsfag, det er et læringsfag. Nick formår at udfolde de formelle rammer omkring faget på en energisk måde, som er til stor inspiration for både elever og kolleger, siger Nanna Wassard Bonde fra Dansk Skoleidræts faglige udvalg.


En del af Bevægelsesstafetten 2021

Ikke nok med, at Nick blev kåret som vinder af Danmarks Sejeste Idrætslærer 2020, så fik han også overrakt depechen i Bevægelsesstafetten, der er et initiativ i partnerskabet ’Sammen i bevægelse’ som DR, Dansk Skoleidræt, DIF, DGI, og Dansk Firmaidrætsforbund står bag. Stafetten rejser rundt i Danmark i 2021 og gives til folk, der bevæger andre - det gør Nick om nogen.