Ny bog om aktivitetsudvikling


11. juli 2017

Ferietid er læsetid, og er man til faglitteratur, er der nyt om idrætsfaget. En aktuel bog stiller bl.a. skarpt på, hvordan man sætter gang i idræts- og bevægelsesaktiviteter.Mads Hovgaard er manden bag det didaktiske redskab ”Aktivitetshjulet”, og nu er han også forfatter til bogen ”Aktivitetsudvikling i Idræt - Innovation i praksis”. Med forlagets ord går bogen ”på tværs af og ud over idrættens klassiske indholdsområder og placerer sig i krydsfeltet mellem idræt, didaktik og innovation”. Målgruppen for bogen er fagpersoner, der vil udvikle nye aktiviteter, som involverer deltagerne, udfordrer vanetænkningen og retter sig mod konkrete mål og behov.

Forfatteren kobler teori, praksis, cases og visualiseringer, og bogen tilbyder:

  • Konkrete værktøjer til at arbejde med aktivitetsudvikling i praksis ud fra grundprocesserne afklaring, idégenerering og energistyring.
  • En didaktisk og processuel ramme til at facilitere deltagerinvolvering.
  • Nye input til formidling og igangsætning af idræts- og bevægelsesaktiviteter.

Mads Hovgaard er cand.scient. i Idræt og Sundhed. Han har beskæftiget sig med aktivitetsudvikling siden 2003 og har undervist idrætsstuderende på Syddansk Universitet gennem en årrække.

Dansk Skoleidræt har samarbejdet med Mads Hovgaard om det didaktiske redskab Aktivitetshjulet, som kan bruges til at beskrive, analysere og udvikle aktiviteter.

LÆS MERE OM AKTIVITETSHJULET

 

Mads Hovgaard: ”Aktivitetsudvikling i Idræt - Innovation i praksis”, Samfundslitteratur, 247 sider, 329 kr.