Ny generalsekretær til Dansk Skoleidræt


30. juni 2017

Thomas Skovgaard tiltræder efter sommerferien som ny generalsekretær i Dansk Skoleidræt. Her skal han være med til at sikre, at organisationen fortsat får sat idræt og bevægelse højt på dagsordenen på landets skoler.

Det er en sværvægter inden for idræt og bevægelse, som Dansk Skoleidræt har ansat som ny generalsekretær. Navnet er Thomas Skovgaard, og han kommer fra en stilling som leder af Forsknings- og Innovationscenter for Idræt, Bevægelse og Læring (FIIBL).

Thomas Skovgaard skal stå i spidsen for en organisation, der hver dag arbejder for at forbedre folkesundheden gennem mere og sjovere fysisk aktivitet på landets skoler, og som gennem et hav af aktiviteter og projekter sætter flere hundrede tusinde elever i bevægelse hvert år.

- Vi er inde i en enormt interessant periode, hvor nye muligheder viser sig inden for idræt og bevægelse – ikke mindst som følge af skolereformens krav om 45 minutters daglig bevægelse. Den bane har Dansk Skoleidræt dygtigt og troværdigt spillet sig yderligere ind på, og organisationen har i dag en unik position som landets førende på området. Så da muligheden for at stå i spidsen for organisationen opstod, vakte det min store interesse, siger Thomas Skovgaard.

En utrolig vigtig opgave
Han glæder sig til at kombinere sine erfaringer fra den akademiske verden med de mange praksisnære bevægelsesprojekter, Dansk Skoleidræt udvikler til bl.a. lærere og pædagoger.

- Jeg går ind til opgaven med en stor portion ydmyghed og respekt for, hvad skoleidrætten kommer fra. Det er en sag med mange vigtige interessenter og med en masse ildsjæle, som brænder for at skabe sjov, udfordrende og lærerig bevægelse i skolen. Det er en utrolig vigtig opgave, for der er ikke andre arenaer end skolen, der favner alle børn. Personligt er jeg vant til at arbejde et sted, der omsætter forskning til praksis, og det perspektiv vil også være udgangspunktet hos Dansk Skoleidræt, som konstant skal formå at stå klar med relevant inspiration til skolerne, så de kan udvikle bevægelsesopgaven på nye og spændende måder, siger Thomas Skovgaard.

Dansk Skoleidræts formand, Finn Kristensen, ser frem til det nye samarbejde.

- Jeg er glad og stolt over, at Dansk Skoleidræt har tiltrukket en kapacitet som Thomas Skovgaard. Vi får en generalsekretær med en tung faglig profil, som er et kendt ansigt i idræts- og forskningsverdenen. Han vil kunne tegne organisationen udadtil i en vigtig periode, hvor vi dels skal videreføre den gode udvikling, vi har været inde i de seneste år, og dels føre en helt ny strategi ud i livet sammen med organisationens politiske ledelse. Det er jeg sikker på, at Thomas er den rette mand til at stå i spidsen for, siger Finn Kristensen.

Thomas Skovgaard starter som generalsekretær den 7. august. Han afløser Niels Grinderslev, der i maj blev ansat i DGI.

 

Om Thomas Skovgaard
Alder: 46 år

Uddannelse: Cand. Scient. Ph.d.

Karriere: Leder af Forsknings- og Innovationscenter for Idræt, Bevægelse og Læring (FIIBL), der udspringer af et samarbejde mellem University College Lillebælt (UCL) og Syddansk Universitet (SDU). Lektor ved Institut for Idræt og Biomekanik på SDU. Studieleder ved Idræt og Sundhed på SDU. Har også været leder i Kræftens Bekæmpelse og arbejdet i den private konsulentbranche. Har igennem en årrække beskæftiget sig indgående med internationalisering af uddannelse på idræts- og bevægelsesområdet.

Privat: Bor i Odense, far til to børn på 13 og 16 år og gift med vicedirektør Charlotte Worm.

 

Fakta om Dansk Skoleidræt

  • Er en landsdækkende idrætsorganisation forankret i både skoleverdenen og idrætsverdenen.
  • Har som overordnet mål at fremme sundhed, læring og trivsel gennem idræt, leg og bevægelse for alle elever i skolen.
  • Er en non-profit organisation, der får støtte fra Kulturministeriet og Undervisningsministeriet, og som har projektprogrammer sammen med TrygFonden og Nordea-fonden.
  • Arrangerer et hav af aktiviteter: Skolernes Motionsdag, Gåbus, Legepatruljen, Skolesport, Sæt Skolen i Bevægelse, Skoleidrættens Forårsfestival, skoleturneringer og meget andet.
  • Udbyder kurser i bevægelse til skolens undervisere og fremstiller undervisningsmaterialer.
  • Har et landsdækkende netværk med 15 kredsforeninger.
  • Er stiftet i 1946.
  • Læs mere på www.skoleidraet.dk