Ny inspiration til undervisningen i dans og udtryk

Nu lancerer Dansk Skoleidræt det didaktiske redskab Danse-dugen, der tager udgangspunkt i kompetencemålene for dans og udtryk. Let at bruge – uanset forudsætninger. Lige nu kan de første 500 skoler bestille en GRATIS Danse-dug.

22. juni 2018

Der findes dem, som trygt kaster sig ud i at forevise en salsa. Og dem, der haster igennem for hurtigst muligt at komme videre til boldspil og boldbasis, fysisk træning eller et andet indholdsområde. Rigtig mange lærere tilhører den første gruppe, og ifølge den nye rapport "Status på IdrætsFaget 2018" er dans og udtryk det indholdsområde, hvor flest lærere oplever, at de har behov for efteruddannelse. 

- Dans og udtryk er et af de områder, hvor man som lærer kan have nogle udfordringer, fordi man fx kan være nervøs for, om man nu kan holde rytmen, eller føler, at man har svært ved at vise aktiviteten, fortæller projektleder Torben Hansen fra Dansk Skoleidræt, der gennem de senere år har styrket idrætsundervisningen med undervisningsmaterialer knyttet til de enkelte indholdsområder. Materialerne er udviklet i forbindelse med Skolernes Motionsdag og programmet Sunde Børn Bevæger Skolen.

Men nu er der hjælp og inspiration at hente med det nye didaktiske redskab Danse-dugen fra Dansk Skoleidræt. Danse-dugen er et stort stykke stof med påtrykte didaktiske modeller, der kan bruges både i planlægning og undervisning.

 

 

- Modellerne hjælper eleverne til at reflektere og bruge de præcise begreber, og samtidig er dugen praktisk, fordi man kan hænge den op og bruge den som tavle eller smide den på græsset eller halgulvet, forklarer Torben Hansen.  

LÆS MERE OG BESTIL DANSEDUG

Prøvet i praksis

Materialet er udviklet i samarbejde med en håndfuld kompetente idrætslærerere, idrætsstuderende og lektor ved Syddansk Universitet Annemari Munk Svendsen. Lærerne har konkretiseret deres behov, og ønskerne er omsat i modeller og forløb og testet i praksis.  Du lige nu bestille en GRATIS Danse-dug. Du betaler kun fragt og ekspeditionsgebyr (kr. 75,-). Det eneste, du skal gøre, er at svare på seks spørgsmål om din idrætsundervisning. Svarene hjælper Dansk Skoleidræt til at udvikle endnu bedre materialer til idrætsfaget. Du kan også bestille en tilbudspakke med Danse-, Kropsbasis- og Boldspilsdugen for 150,- kr. (+ 75 kr. for fragt og ekspeditionsgebyr). Normalpris for alle tre duge er kr. 450,- (+ 75 kr. for fragt og ekspeditionsgebyr).  

SVAR PÅ SPØRGSMÅL, OG FÅ GRATIS DANSEDUG