Ny inspiration: Webinarer om bevægelse i coronaramt skoledag

Fra onsdag 6. maj præsenterer Dansk Skoleidræt og IDRÆTSMØDET i fællesskab webinarer, som skal inspirere landets lærere og pædagoger til at få bevægelse ind i den anderledes skoledag.

04. maj 2020

Lærere og pædagoger landet over træder i disse dage på nyt land under coronakrisens restriktioner. Det gælder ikke mindst, når de aktiverer eleverne i idrætstimerne, og når de generelt skal have bevægelse ind i undervisningen. Nu tilbyder Dansk Skoleidræt og IDRÆTSMØDET i en række webinarer online-inspiration til netop denne opgave.


Det første webinar bliver spillet på banen allerede onsdag 6. maj klokken 14.30. Her vil der være inspiration til, hvordan der kan organiseres motion og bevægelse i skolen under de nuværende forhold.


IDRÆTSMØDET 2020 er aflyst på grund af coronakrisen, men det stopper altså ikke den vigtige vidensdeling, som er en central del af IDRÆTSMØDETS DNA.


- Vi er super glade for, at Dansk Skoleidræt straks var med på ideen. De er en af vores meget gode samarbejdspartnere. Vi ved, at langt de fleste lærere og pædagoger har fået udfordringer i dagligdagen med undervisningen og de gældende restriktioner. Vi vil gerne inspirere og give gode råd, så skoledagen bliver endnu bedre for eleverne og lettere at få organiseret for underviserne, fortæller IDRÆTSMØDET's koordinator, Morten Arvidsson.

Webinarerne:

  • Onsdag d. 6. maj kl. 14.30: Bevægelse i fjernundervisningen generelt (udskoling)
  • Mandag d. 11. maj kl. 14.30: Brain Breaks i skolen (mellemtrin/indskoling)
  • Tirsdag d. 12. maj kl. 14.30: Idrætsfaget som fjernundervisning (udskoling)
  • Mandag d. 18. maj kl. 14.30: Idrætsfaget i skolen (mellemtrin/indskoling)
  • Onsdag d. 20. maj kl. 14.30: Bevægelse i undervisningen i skolen (mellemtrin/indskoling)
  • Mandag d. 25. maj kl.14.30: Frikvartersaktiviteter (mellemtrin/indskoling)

Find links til de kommende webinarer her.

Med forbehold for ændringer

Webinarer kan følges live
IDRÆTSMØDET er med til at producere og facilitere webinarerne, mens det er Dansk Skoleidræts erfarne fagkonsulenter, som har udarbejdet materialet og som besvarer spørgsmål fra deltagerne undervejs.


- Dansk Skoleidræt uddanner hvert år lærere og pædagoger på to ud af tre af landets skoler, så vi har en stor kontaktflade og viden om, hvad der fungerer i praksis inden for bevægelse. I coronakrisen har vi gennem onlineaktiviteter holdt fast i at kunne inspirere underviserne, men selvfølgelig med fokus på afstandskrav og andre retningslinjer. Vores tilpassede aktiviteter er blevet taget godt imod, og vi glæder os til at præsentere en del af dem på webinarer sammen med IDRÆTSMØDET, siger Dansk Skoleidræts generalsekretær, Bjørn Friis Neerfeldt.

Der bliver produceret seks webinarer. De kan følges live på både IDRÆTSMØDET´s og Dansk Skoleidræts facebookside, og de bliver efterfølgende gjort tilgængelige på begge parters hjemmesider.

IDRÆTSMØDET arbejder i øjeblikket på at etablere flere online platforme, hvor vidensdelingen i det danske idrætsliv kan holdes i gang under coronakrisen og efterfølgende. IDRÆTSMØDET vender tilbage i fysisk form 2. - 6. juni i 2021. Her har Nordea-fonden netop bevilget 1 mio. kr. til IDRÆTSMØDET hvert af de næste tre år.


---

Om IDRÆTSMØDET
IDRÆTSMØDET er idrættens årlige nationale folkemøde. Gennem fire dage omdannes Aalborg til et samlingssted for dansk idrætsdebat og idrætsoplevelser. I samarbejde med nationale og nordiske partnere kridter vi banen op til vidensdeling, erfaringsudveksling, inspiration og masser af spændende aktiviteter for børn og voksne i alle aldre. Sammen skaber vi en unik oplevelse af idrættens store værdi, mangfoldighed, fremtidige rolle og muligheder.
I 2019 deltog over 20.000 fordelt over IDRÆTSMØDETs fire dage. IDRÆTSMØDET er arrangeret af Aalborg Kommune i samarbejde med alle de største idrætsorganisationer i Danmark. Læs mere på www.idrætsmødet.dk


Om Dansk Skoleidræt

Dansk Skoleidræt er en landsdækkende, non-profit idrætsorganisation, der arbejder for at fremme bevægelse i skolen. Siden 1946 har Dansk Skoleidræt sat idræt på skolens dagsorden, og organisationen tæller små 1.200 medlemsskoler med tæt på 500.000 elever.