Ny motionsdag kickstarter bevægelsen

Dansk Skoleidræt giver med Skolernes Forårsmotionsdag landets skoler mulighed for at sammensætte deres helt egen dag med bevægelsesaktiviteter, der styrker elevernes trivsel og klassens fællesskab.

03. maj 2021

Smilet skal frem på læben, kroppen i gang, humøret op og coronabekymringerne ned. Efter måneders undervisning bag en skærm og venner på afstand er det tid til at prioritere leg, bevægelse og sjove sociale oplevelser, der kan styrke elevernes trivsel og klassens sammenhold.

Derfor opfordres landets skoler til at afholde Skolernes Forårsmotionsdag som et nyt tilbud om at sammensætte en aktiv dag med fokus på glæde, bevægelse og fællesskab. Motionsdagen er rettet mod elever på alle klassetrin og som indhold til dagen, er der udarbejdet et omfattende katalog af inspirerende aktiviteter, så man lokalt kan tilrettelægge sin helt egen version af Skolernes Forårsmotionsdag.

Find aktiviteter, dagsprogram, opvarmning og boostervideoer lige her

- Efter en lang periode med hjemmeskole, hvor bevægelsen har haft lidt vanskelige vilkår, er det tid til at sætte fuld fart på aktive initiativer. Forskning viser, at bevægelse har en fantastisk evne til at styrke trivsel, og i kølvandet på corona-nedlukningen er det oplagt for skolerne at prioritere netop bevægelse. Det vil give eleverne gode fælles oplevelser. Man skal trives for at kunne lære og modtage undervisning, siger Bjørn Friis Neerfeldt, generalsekretær i Dansk Skoleidræt.

Fakta om Skolernes Forårsmotionsdag

I uge 18-25 opfordres alle skoler til at afvikle Skolernes Forårsmotionsdag. Konceptet er klassebaseret, og den enkelte klasse/lærer kan selv vælge, hvornår i perioden dagen afholdes og i hvilket omfang. Læreren sammensætter et program ud fra kataloget af tilgængelige aktiviteter.

Alle aktiviteter tager udgangspunkt i et overordnet formål om at styrke fællesskab og bevægelse, og de kan sammensættes ud fra lokale forhold. Således kan motionsdagen afholdes klassevis for flere klasser/hele skolen, hvis de lokale forhold giver mulighed for det, mens den omvendt også kan afvikles virtuelt, hvis smittesituationen lokalt tilsiger det, eller der fortsat er hjemmeskole.

Han understreger, at bevægelse er vigtigt for alle elever, og at der er sammensat et oplæg til en dag, der indeholder aktiviteter og materialer, som alle lærere eller pædagoger kan bruge i planlægningen.

Skolernes Forårsmotionsdag finder du forslag til dagsprogram, opvarmingsvideo samt et væld af aktiviteter til alle klassetrin inden for forskellige temaer.
Er din klasse hjemsendt og vil I stadig gerne afholde en Forårsmotionsdag, har vi også boostervideoer klar, som I kan gøre brug af.

Sæt X i kalenderen en dag i uge 18-25, og giv dine elever en dag fyldt med fællesskab, glæde og bevægelse!

Forårsmotionsdagen gennemføres af Dansk Skoleidræt i samarbejde med DIF og DGI. Initiativet er finansieret af BUVM, som led i en politisk aftale om at understøtte et fagligt løft og trivslen frem mod sommeren 2021.