Nyt gratis materiale til din skoles bevægelsesbånd er klar til brug!

Bevægelsesbånd med power. Det er titlen på en lang række nye fysiske aktiviteter med puls og power, som Dansk Skoleidræt med støtte fra Sundhedsstyrelsen har udviklet det seneste halve år. Alt materiale er nu klar, og venter bare på at blive taget i brug af landets skoler!

24. november 2020

Bevægelsesbånd med power er fysiske, alsidige aktiviteter med fokus på høj intensitet målrettet elever fra 0.- 4. klasse. Der er udviklet aktivitetsbeskrivelser, hvor eleverne eksempelvis skal danse og skyggebokse, men på et plan, hvor alle elever kan være med. Aktivitetsbeskrivelserne kan bruges ude på skolerne kontinuerligt
over en periode på fem uger, eller som enkeltstående aktiviteter, når det lige passer ind i skemaet.

Find materialet her

- Bevægelsesbånd med power er struktureret, organiseret inspiration til aktiviteter med med puls og power, så børnene får pulsen højt op i den korte tid et bevægelsesbånd nu varer. Der er tale om en masse forskellig inspiration inden for forskellige bevægelsestemaer, og aktiviteterne skifter fra dag til dag, og fanger derfor mange forskellige elever og ikke kun dem, der er vilde med fx fangeleg eller fodbold, fortæller Signe Asferg Rasmussen, projektleder i Dansk Skoleidræt.

Foruden den sundhedsmæssige effekt har bevægelsesbåndende også en indvirkning på eleverne, der kan gavne deres indlæring.

- Aktiviteterne, der er udviklet, har den positive effekt på børnene, at de bliver mere parate til at modtage undervisning og løse opgaver, fordi deres energiniveau stiger, når de har haft en aktiv pause med høj puls. Derudover viser undersøgelser, at eleverne reagerer hurtigere og med større nøjagtighed på en række kognitive opgaver, hvis de forinden en læringssituation har haft en aktivitet med høj puls, siger Signe Asferg Rasmussen.

Fakta om Bevægelsesbånd med power


Aktiviteter med høj puls

  • Dansk Skoleidræts undersøgelse ”Bevægelse i skoledagen 2020” viser, at tre ud af ti  grundskoler afvikler bevægelsesbånd minimum 1-2 gange i ugen i indskolingen og på mellemtrinnet.
  • Med støtte fra Sundhedsstyrelsen har Dansk Skoleidræt udviklet alsidige aktivitetsbeskrivelser med fokus på høj intensitet til skoler, der enten vil forny deres bevægelsesbånd, eller har planer om at etablere bevægelsesbånd på egen skole.
  • Aktivitetsbeskrivelserne til Bevægelsesbånd med power er målrettet elever fra 0.- 4. klasse, og kan bruges kontinuerligt over en periode på fem uger, eller som enkeltstående aktiviteter, når det lige passer ind i skemaet.
  • Udover aktivitetsbeskrivelser er der udarbejdet gode råd til at lykkes med bevægelsesbåndene, så din skole kan komme godt fra start.

Gratis materiale for alle skoler

  • Aktivitetsbeskrivelserne til Bevægelsesbånd med power er gratis og nemme at gå til uanset, hvornår og hvordan din skole plejer at afvikle bevægelsesbånd.
  • Du finder aktivitetsbeskrivelserne og de gode råd til at lykkes med bevægelsesbåndende her.

Har du eller din skole spørgsmål til bevægelsesbåndene, eller på anden vis brug for hjælp og rådgivning, er du altid velkommen til at kontakte Dansk Skoleidræt.


Fuld power på Østerhåbskolen

På Østerhåbskolen i Horsens har Bevægelsesbånd med power allerede gjort sit indtog, da nogle af skolens pædagoger og indskolingselever i sommers testede materialet af i otte uger hvert eneste store frikvarter. Her blev bevægelsesbåndende så populære blandt skolens elever, at der måtte sættes begrænsning på antallet af deltagere.

- Bevægelsesbåndende er mega fede, og vi kan se og høre på eleverne, at de synes, det er sjovt. Vi har bare brugt de materialer, vi har fået af Dansk Skoleidræt, og planen er, at vi vil blive ved med at gøre brug af det, fordi det simpelthen har været så godt. Det er så nemt at gå til, siger Daniel Kümmel Sørensen, pædagog på Østerhåbskolen i Horsens.

- Vi har oplevet en interesse for bevægelse blandt børnene, som vi ikke har set før. Vi kunne have haft 70 elever med, hvis vi ville, men det har vi ikke haft personale nok til. Så vi var nødsaget til at vælge ud blandt eleverne, fordi så mange gerne ville være med, fortæller han.

Nye sociale relationer

Bevægelsesbånd med power giver ifølge Daniel Kümmel Sørensen børnene gode oplevelser med fysisk aktivitet, men han mener også, at der er aspekter af trivsel forbundet med bevægelsesbåndende, fordi der opstår et fællesskab, hvor alle elever bliver inkluderet.

- Hvis bevægelse bliver for avanceret, eller hvis børnene ikke ved, hvad de skal, så mister de motivationen. Det skal være sjovt og enkelt, og børnene skal føle sig som en del af et fællesskab. Det er det gode ved Bevægelsesbånd med power. Der er plads til alle. Aktiviteterne er nemme at forholde sig til som elev, fordi målet er, at du skal have pulsen op og bevæge dig, alt imens du skaber nye sociale relationer, fortæller han.