Nyt kursus i fysisk træning

Er din idrætsundervisning i fysisk træning blevet mere traditionel og forudsigelig end inspirerende og motiverende? Så er der heldigvis masser af hjælp at hente på kurset ’Fysisk træning’.

04. november 2020

Som deltager på kurset får du inspiration, viden og kropslige erfaringer med fysisk træning samt forslag til kreative øvelser, du kan bruge direkte i din idrætsundervisning.

- Fysisk træning er et indholdsområde i idrætsfaget, der nemt kan blive meget traditionelt, kedsommeligt og ekskluderende. Derfor udbyder vi det her kursus, hvor der udover teoretisk viden er fokus på kreative øvelser og temaet samarbejde, som idrætslærerne får afprøvet på egen krop. På den måde får man idéer til, hvordan alle elever bliver inkluderet i undervisningen, og hvordan idræt bliver et reelt læringsfag, hvor praksis kommer først, men hvor fagbegreber integreres undervejs i undervisningen, siger Mikael Hansen, projektleder i Dansk Skoleidræt.

På kurset kommer du hele vejen rundt om fysisk træning i form af både opvarmning, den fysiske, mentale og sociale del, aerob og anaerob træning og du vil bl.a. blive skarp på bevægelsesanalyser og præsenteret for ”De seks planer”, der er en nem model at anvende i praksis, og som samtidig giver en forståelse for kroppens anatomi.

Der bliver rig mulighed for erfaringsudveksling og sparring, og som deltager bliver du klædt godt på til at kunne skabe inkluderende og effektiv idrætsundervisning i fysisk træning.

Kurset er både praktisk og teoretisk. Det anbefales, at du er klædt på til idræt.

Udpluk fra programmet: 

  • Overblik over alle elementer af fysisk træning.
  • Eksempler på funktionelle opvarmningsøvelser.
  • Masser af konkret inspiration til at lave styrketræning med kroppen - også med fokus på samarbejde.
  • En metode til at opbygge et effektivt træningsprogram gennem De seks planer.
  • En nem spørgeguide til en bevægelsesanalyse.
  • Inspiration til øvelser, der giver forståelse for aerob træning og pulsbegrebet.
  • Erfaringsudveksling med andre idrætslærere.
Læs mere om kurset og tilmelding