Populær bevægelsesjulekalender tilpasses hjemmeundervisning

Corona er atter over os, og det betyder som bekendt hjemsendelse af skoleelever. Vi ved fra tidligere nedlukninger, at bevægelsen er udfordret, når eleverne sidder hjemme bag skærmene. Derfor er den populære bevægelsesjulekalender blevet tilpasset, så øvelserne fra og med 15. december egner sig til hjemmeundervisning.

13. december 2021

Mere end 11.500 klasser har I år bestilt bevægelsesjulekalenderen fra Dansk Skoleidræt. De åbner hver dag en låge, der gemmer på en sjov brain break – et aktivt afbræk fra undervisningen. Resten af december bliver lidt anderledes end forventet, da alle elever fra og med 15. december skal modtage undervisning hjemmefra grundet de nye corona-restriktioner. Det giver andre vilkår for bevægelsesjulekalenderen – og for bevægelsen generelt – men Dansk Skoleidræt har handlet hurtigt, så det faste bevægelsesindslag i skoledagen kan fastholdes.

Tilpasninger i julekalenderen
Fra 15. december vil udtrykket ændre lidt karakter i bevægelsesjulekalenderen. Man vil ikke blive mødt af den sædvanlige julejingle, men til gengæld gemmer der sig bag lågen en aktivitet, som eleverne hver især kan lave hjemme bag skærmen.

- I stedet for at opgive resten af julekalenderen, har vi lavet en plan B. Vi får en masse positiv feedback fra skolerne, der er rigtig glade for at have et aktivt indslag som en fast del af deres dag – og det ville være så ærgerligt at gå glip af det, fordi eleverne nu skal sidde hjemme. Vi har derfor været kreative og lynhurtigt sammensat et alternativ, så klasserne kan åbne lågerne online og lave aktiviteterne sammen hver for sig, siger projektleder i Dansk Skoleidræt, Annette Borch.

Bevægelsesjulekalenderen kan tilgås digitalt af alle – også dem, der ikke nåede at få bestilt et fysisk eksemplar. Øvelser offentliggøres klokken 10 dagen før lågen åbnes.

Gå til julekalenderen

Inspiration til bevægelse under hjemsendelse
Når nu eleverne igen sendes hjem bag skærmen for en stund, kræver det omstilling for både elever og det pædagogiske personale for at holde fast i den vigtige daglige bevægelse. Dansk Skoleidræt har en masse øvelser og aktiviteter til formålet, som vi håber kan bruges som hjælp og inspiration - udover den daglige låge i julekalenderen. Der er både brain breaks og øvelser med et fagligt indhold.

Gå til corona-aktiviteterne her

Læs også det nye blogindlæg fra folkeskolen.dk, hvor idrætsrådgiver Trine Hemmer-Hansen sætter ord på, at eleverne har bevægelse højt på ønskelisten, når det kommer til den virtuelle undervisning.