Sæt foråret i bevægelse på din skole

Dansk Skoleidræt har en række spændende aktivitetsdage på paletten, der kan booste elevernes trivsel ved at sikre smil på læben og gode fælles oplevelser i de kommende måneder.

06. april 2021

Der skal fuld fart på de aktive klassefællesskaber i foråret. Efter nedlukning og en lang periode med hjemmeskole og fjernundervisning, hvor den sociale kontakt til klassekammeraterne primært har været bag en skærm, er det nu tid at lave nogle sjove aktiviteter sammen. Derfor er Dansk Skoleidræt klar til at løfte sløret for en række forskellige aktiviteter og kampagner, som landets skoler får mulighed for at deltage i allerede fra uge 15 og helt frem til sommerferien står for døren slut juni.

GLÆD JER! Fire spændende initiativer er programsat, så sæt endelig kryds i kalenderen ud for lige præcis de ting, I finder interessante, og hold øje med skoleidraet.dk i den kommende tid, hvor hvert enkelt initiativ uddybes nærmere.

Klassedysten, uge 15-19
Klassedysten er for alle og handler om at være aktive sammen. Det er et forløb over fem uger, hvor der hver uge udsendes tre nye udfordringer under samme overskrift – f.eks. Basketball. Hver udfordring varer ca. et kvarters tid, og de kan således være et kort og aktivt afbræk i løbet af dagen. I forbindelse med udfordringerne i Klassedysten vil der være tilknyttet en konkurrence med kåring af bl.a. ugevindere.
Læs mere om Klassedysten.

Sammen i bevægelse – bølge 2, uge 18-21
Bølge 2 i det store Sammen i bevægelse-samarbejde mellem DR, Dansk Skoleidræt, DIF, DGI og Dansk Firmaidrætsforbund finder sted i uge 18-21. Det sker under titlen ”Alt tæller – mere bevægelse ind i hverdagen”. Efter en lang nedlukning har vores kroppe brug for at komme i gang igen. En genstart hvor vi motiverer og udfordrer os selv og hinanden til at få lidt mere bevægelse ind i hverdagen.

Dansk Skoleidræts bidrag til skolerne i denne bølge er en række øvelser, som bor i det såkaldte "bevægelsesbatteri", som findes på dr.dk. Her kan man hver især sammensætte sin helt egen liste med 10 udfordringer ud fra et katalog med hundredvis af øvelser på alle niveauer.
Læs mere om Bevægelsesbatteriet

Skolernes Forårsmotionsdag, uge 18-25
Skolernes Forårsmotionsdag er en opfordring til at sammensætte en aktiv dag med fokus på glæde, bevægelse og fællesskab for de enkelte klasser efter en lang periode med hjemmeskole og fjernundervisning. Motionsdagen er rettet mod alle klassetrin og som indhold til dagen, udarbejdes inspirerende aktiviteter, så man kan tilrettelægge sin helt egen lokale forårsmotionsdag af op til en skoledags varighed.

Forårsmotionsdagen kan lægges fra primo maj til ultimo juni, og den tilrettelægges under hensyntagen til retningslinjer for skolernes håndtering af Covid-19, således at skolerne har de bedste betingelser for at afvikle motionsdagen forsvarligt. Det betyder også, at der vil være inspiration til at afholde dagen elektronisk, hvis det behov eksisterer.

Forårsmotionsdagen gennemføres af Dansk Skoleidræt i samarbejde med DIF og DGI. Initiativet er finansieret af BUVM, som led i en politisk aftale om at understøtte et fagligt løft og trivslen frem mod sommeren 2021.
Læs mere om Skolernes Forårsmotionsdag

Skolernes Dansedag, fredag 11. juni
Skolernes Dansedag er en hel dag med dans, dans og atter dans! Et højdepunkt i dagens program er den fælles dans, som også resten af Danmark kender eller kommer til at kende – Hele Danmarks Dans!

I løbet af dagen kan den enkelte klasse dykke ned i en masse inspiration omkring dans, herunder gøre brug af materialer til indholdsområdet ”Dans og udtryk” i idrætsfagets fælles mål. Der vil også være materialer til andre fag, hvor eleverne bliver klogere på dansens historie og betydning for samfundet, dansegenre og deres kendetegn, oprindelsesland og udvikling.

Alle materialer samles på skoleidraet.dk, hvor I som skole nemt kan finde inspiration til en hel dag med dans – fx inspiration til et dagsprogram, så hele dagen står i dansens tegn.
Læs mere om Skolernes Dansedag