Sæt rekord på Skolernes Motionsdag

Dansk Skoleidræt har i årevis kaldt Skolernes Motionsdag for verdens største motionsevent for skolebørn. Det estimeres, at over 650.000 børn bevæger sig samtidig på dagen. Nu skal titlen gøres officiel, og rekorden sættes. Det kræver alle skolers hjælp!

02. september 2021

Er Skolernes Motionsdag verdens største motionsevent for skolebørn?

Svaret er ja, hvis man skal tro Dansk Skoleidræts store populationsundersøgelser de senere år. 96 procent af skolerne svarer i den sammenhæng, at de afholder Skolernes Motionsdag. I snart 40 år har Skolernes Motionsdag således været en del af den danske skolekultur – og langt de fleste danskere kender til dagen.

INSPIRATION TIL EN AKTIV UGE 41

UGESKEMA
skolernesmotionsdag.dk finder du et eksempel på et helt ugeskema med indhold, som du kan plukke frit fra, når du planlægger jeres uge 41 med masser af fokus på idræt og bevægelse. Alle de foreslåede aktiviteter er klikbare med link ind til detaljerede beskrivelser.

OPVARMNINGSDANS
Traditionen tro er der en officiel opvarmningsdans til Skolernes Motionsdag. Brug lidt tid i idrætstimen på at øve den, så I er helt klar den 15. oktober.

I år er det elever fra Sanderumskolen i Odense, der danser for til opvarmningsdansen. Dansen præsenteres i samarbejde med European Week of Sport.
Dansen kan findes i starten af september på www.skolernesmotionsdag.dk

DIPLOM
Bestil jeres diplomer til klassen eller til hele skolen. Diplomerne koster 1,40 kr. stykket + forsendelse (eksl. moms). Vi trykker diplomerne på 100 % FSC-mærket genbrugspapir med mindst muligt miljøaftryk. Vi trykker kun det antal diplomer, vi skal bruge, så husk at bestille inden den 24. september 2021 på skolernesmotionsdag.dk.

VIS JERES MOTIONSDAG TIL HELE DANMARK
Send os jeres bedste billeder og videoer fra Skolernes Motionsdag, så laver vi en video, hvor vi samler op på en fantastisk dag -> Mail til skolernesmotionsdag@skoleidraet.dk


Men det er adskillige år siden, at Dansk Skoleidræt har bedt landets skoler om helt lavpraktisk at registrere deres afholdelse af dagen. Men nu sker det - årets store fokus på Skolernes Motionsdag 15. oktober 2021 er at sætte rekord.

- Tiden er inde til, at vi står sammen i Danmark om at få sat et deltagertal for vores stolte motionsdagstradition, som kan sætte en streg under betegnelsen "verdens største motionsevent for skolebørn", siger Bjørn Friis Neerfeldt, generalsekretær i Dansk Skoleidræt og fortsætter:

- Skolernes Motionsdag har en fast plads i kalenderen på næsten alle landets skoler. Det er skoleidrættens Grundlovsdag, hvor eleverne bliver sendt på efterårsferie med en dag fyldt med bevægelse og sjove aktiviteter. Det er en dag, som Dansk Skoleidræt står bag og inspirerer skolerne til indholdet af, men som alle skoler har deres helt unikke traditioner for. Den mangfoldighed vil vi gerne dokumentere i år. Dels ved at vise billeder og videoer indsendt af skolerne selv, og dels ved at vi sammen skal sætte deltagerrekord.

Som tak for hjælpen udlover Dansk Skoleidræt en række attraktive lodtrækningspræmier blandt de skoler, som har tilmeldt sig rekordforsøget på skolernesmotiondag.dk. Hovedpræmien er en gavecheck på 10.000 kr., og derudover er der to gavekort á 5000 kr. til A-Sport samt boldposer med 10 streetbolde fra SportDirect.

En del af Danmarks Motionsuge
Og som om Skolernes Motionsdag ikke er nok i sig selv, så er DR, Dansk Skoleidræt, Dansk Firmaidrætsforbund, DIF og DGI i regi af samarbejdet ”Sammen i Bevægelse” gået sammen om et fælles initiativ til uge 41 under titlen "Danmarks Motionsuge". Det bliver en uge med fokus på motion, bevægelse og fællesskab, hvor parterne og en række andre foreninger og organisationer vil give alle danskere mulighed for at prøve nye aktiviteter.

Danmarks Motionsuge indeholder således en digital platform, hvor arrangører af alverdens begivenheder kan oprette aktiviteter, så danskerne kan finde en masse gratis bevægelsestilbud, uanset hvem eller hvor de er.

I forbindelse med Danmarks Motionsuge sikrer Dansk Skoleidræt et bredt aktivitetsudbud til elever og lærere på landets skoler qua de mange inspirationsmaterialer, der kan findes på skolernesmotionsdag.dk. Samtidig tillader vi os - i forbindelse med jeres registrering af Skolernes Motionsdag - at spørge, om I også laver en danseaktivitet på fælles-tidspunktet i Danmarks Motionsuge kl. 11.50. På den måde vil I også blive en del af Danmarks Motionsuges danserekordforsøg, hvor der sigtes mod at aktivere hele landet samtidig.

Danserekorden transmitteres af DR, som samler op på, hvor mange der er med til at danse i hele Danmark.

Skynd dig ind på skolernesmotionsdag.dk og registrer din skoles deltagelse – så er du med til at skrive verdenshistorie!