Skal din klasse gå for en god sag?

I Børnenes Danmarks Indsamling på DR udløser hver kilometer en donation på 20 kroner til udsatte børn i Syrien. Dansk Skoleidræt bakker op med inspiration til gå-aktiviteter.

09. januar 2023

DR Lær, Ramasjang og Ultra kalder på alle Danmarks børn og beder dem om at gå for en god sags tjeneste i januar. Hver gang et barn har gået en kilometer, donerer Novo Nordisk Fonden 20 kroner til Danmarks Indsamling. Donationen går til et Røde Kors-projekt i Syrien til gavn for udsatte børn.

Antallet af gåede kilometer registrerer I hos DR, og alle kilometer tæller. Hvis en skoleklasse på 20 børn f.eks. går en tur på 3 km, kan der registreres 60 km. Hver kilometer udløser en donation på 20 kr., indtil der er gået 375.000 kilometer.


Centrale samarbejdspartnere for Børnenes Danmarks Indsamling er landets biblioteker, FDF og Dansk Skoleidræt.


For at gøre gå-missionen så sjov som mulig, har Dansk Skoleidræt her nogle gå-relaterede aktiviteter, som I kan lade jer inspirere af:


I januar har Dansk Skoleidræt flere gå-aktiviteter i nyhedsbrevet ”Ugens øvelse”, som du kan tilmelde dig her.


Find mere information om Børnenes Danmarks Indsamling hos DR Skole – hvor der bl.a. kan du downloades et "Godt gået!"-diplom. Det er også muligt at printe fodspor, der kan hænges op i klassen, på stuerne eller derhjemme, så I kan vise, at I går med for Syriens børn.

Lørdag d. 4. februar afsløres det i Danmarks Indsamling-showet på DR1, hvor mange kilometer børnene samlet har gået for Syrien.