Skarpe elever klar til Skole DM i skydning

Lørdag den 24. november kæmper de mest træfsikre elever fra 5. klasse om titlen som Danmarks bedste skoleskytter. DGI Skydning og Dansk Skoleidræt samarbejder om turneringen, der ikke alene giver indblik i en anderledes sportsgren – den styrker også elevernes fællesskab og koncentration.

23. november 2018

Larmer det? Er det tungt? Gør det ondt? Med kyndig hjælp fra de lokale skytteforeninger har næsten 8000 elever fra landets 5. klasser lært, hvordan livet er i en skytteforening og har netop deltaget i det populære idrætstilbud: Skole DM i skydning.

Det er en årligt tilbagevendende begivenhed, som DGI Skydning og Dansk Skoleidræt står bag. Eleverne har øvet åndedræt, koncentration og fokus, og de bedste klassehold for både piger og drenge har kvalificeret sig til finalen, som skydes lørdag den 24. november i Vingsted. Her er det ikke kun æren, der er på spil. Der skydes også med skarpt efter de flotte pengepræmier, som havner i klassekasserne hos de fem bedste hold.

Fakta om Skole DM i skydning

  • Dansk Skoleidræt og DGI Skydning står bag Skole DM i skydning for 5. klasser i hele landet.
  • Eleverne skyder på hold á fire personer - blandede drenge og piger.
  • Træningen forud for landsfinalen foregår i oktober og november hos den lokale skytteforening.
  • Landet er inddelt i 12 landsdele. De to bedste fra hver af de 12 landsdele kommer med til landsfinalen.
  • Skydning kræver hverken kendskab til våben eller specielt tøj - det er en af de få idrætsgrene, man kan gå lige ind fra gaden og dyrke.
  • Ud over titlen som vinder af Skole DM i skydning er der pengepræmier til de fem bedste hold. Den samlede præmiesum er 20.000 kr., som går til klassekasserne.

 

Styrker fællesskab og koncentration
Med et stabilt deltagerantal på næsten 8000 tilmeldte elever mærker Skole DM i skydning stor opbakning. Turneringen har givet mange elever en positiv oplevelse med en anderledes og mere utraditionel aktivitet.

- Skydning er en sportsgren, hvor alle kan være med - uanset om man er høj, lav, tyk eller tynd. Det kræver ikke en bestemt fysik at gå til skydning, og der er plads til alle - hvad enten man er konkurrenceminded, eller bare gerne vil udfordre sig selv. Og i en tid hvor mange børn spiller skydespil på computeren er forløbet med til at introducere eleverne for skydning i en kontekst, hvor der er stor vægt på sikkerhed og på at skabe den fornødne respekt hos de unge for skydning og våben, siger Jakob Nielsen fra DGI Skydning.
 

Skydning er en aktivitet, der skaber et inkluderende fællesskab i skolen. Det får de elever på banen, der måske ikke ellers har haft succesoplevelser med de mere traditionelle former for holdsport. I skydning er det nemlig helt andre færdigheder, der er i spil.

- Med et tilbud som Skole DM i skydning arbejder eleverne målrettet med at opnå en superskarp koncentration, hvor man kan abstrahere fra forstyrrende indtryk omkring sig, ligesom man også skal have en god tålmodighed og udvise en høj grad af ansvarlighed. Alt sammen egenskaber, som eleverne i høj kan drage nytte af i mange sammenhænge i skolen, siger generalsekretær i Dansk Skoleidræt, Bjørn Friis Neerfeldt.

Læs meget mere om Skole DM i skydning her: