SkoleCricket bliver et hit i Nordjylland

Cricketkampe kan vare flere timer, så der skal kreativitet til at få spillet - eller elementer af spillet – klemt ind i en idrætstime. Det har man gjort med SkoleCricket.

18. november 2020

Snarlig udrulning

Dansk Skoleidræt Kreds Nordjylland har i 2020 fået støtte fra DGI/DIF’s foreningspulje og Nordea-fonden til et pilotprojekt med SkoleCricket for mellemtrinnet og overbygningen.
Det sker i samarbejde med Dansk Cricket-Forbund.

Projektet rulles ud i det nordjyske, så snart corona-situationen tillader det.
Målet er desuden efterfølgende, at udbrede projektet til alle Dansk Skoleidræts 15 kredsforeninger.

Dansk Cricket-Forbund har lavet et helt SkoleCricket-univers, www.spilcricket.dk, hvor al inspiration til øvelser og cricket-basis spil er samlet.

Spillet, lærervejledninger og web-univers er udviklet i samarbejde med Lasse Højstrup Sørensen.

SkoleCricket bliver nu rullet ud som pilotprojekt i Dansk Skoleidræts Kreds Nordjylland, som i samarbejde med Dansk Cricket-Forbund har gjort lærerkurser klar på flere lokale skoler.
Forventningerne til en modificeret udgave af det gamle britiske slagboldspil er store. Spillet er helt anderledes end andre boldspil samtidig med, at det får aktiveret flere elever end de typiske boldspillere.

Man kan spille spillet på mange måder, og det er hurtigt at stille op. Foto: Anita Graversen.


- Alle kan være med, både store og små og drenge og piger. Og så er der ingen fysisk kontakt, men masser af fysisk aktivitet, leg og taktik, siger Gunnar Simonsen, der er formand for Dansk Skoleidræt Kreds Nordjylland.

Sammen med instruktører fra Dansk Cricket-Forbund laver han lærerkurser i det meste af Nordjylland:

- Det er kun et spørgsmål om tid og lidt mere lempelige corona-restriktioner, så bliver spillet rigtig godt kørende derude, siger Gunnar Simonsen.

Samtidig med, at eleverne får præsenteret noget nyt og sjovt, er SkoleCricket også med til at inddrage forskellige fagmål.

- Der er almindelig boldbasis, som kan varieres efter alder og niveau. Så er der også en masse læring om kultur, traditioner og fair play, der kan inddrages i undervisningen. Spillet er jo populært i mange lande med kulturer, der er forskellige fra vores egen, så SkoleCricket kan give mange vinkler på undervisningen og vække interesse hos elever, som umiddelbart ikke er så vilde med idræt, siger Carsten Martensen, der er udviklingskonsulent i Dansk Cricket-Forbund og instruktør på kurserne i Nordjylland.

Målet er på sigt, at udbrede SkoleCricket til en aktivitet i alle Dansk Skoleidræts 15 kredsforeninger.


Læs mere om projektet i den nyeste udgave af vores magasin, Idræt i Skolen.