Stærke regionale vindere i ultra:bit

12 regionale vinderprojekter er kåret i ultra:bit challenge, hvor klasser landet over har dystet i at skabe bevægelse med teknologi. I uge 48 kåres danmarksmesteren.

18. november 2021

12 klasser kan nu skrive kredsmester på CV’et, efter de er blevet kåret som de regionale vindere i ultra:bit challenge. En konkurrence, hvor elever fra 4. til 8. klasse i hele landet har skullet knække koden til, hvordan børn og unge får bevæget sig mere.

Konkurrencen er et samarbejde mellem Dansk Skoleidræt og læringsindsatsen ultra:bit, som DR står bag i samarbejde med Astra og CFU og støttet af Industriens Fond.

De regionale vinderklasser er udpeget af repræsentanter fra Dansk Skoleidræts kredsforeninger, som har voteret og vurderet på de indsendte bidrag. I bedømmelsen af aktiviteterne er der lagt vægt på kreativitet, brug af teknologi, bevægelse og elevernes præsentation. Klassernes bidrag har omhandlet alt fra ”levende stratego” med brug af micro:bit til ”Micro:bit-stafet”, hvor det gjaldt om at tegne en figur, som micro:bitten viste.

- De indsendte bidrag afspejler en høj grad af kreativitet, og der er ingen tvivl om, at brugen af teknologi har motiveret endnu flere elever til at bevæge sig. Det er glædeligt, og koblingen af bevægelse og teknologi er en ny tilgang, som vi håber kan vare ved. Det har givet eleverne ejerskab, at de selv kan være med til at skabe bevægelsesaktiviteter, og det er vigtigt for en varieret skoledag, siger Torben Hansen, udviklingskonsulent i Dansk Skoleidræt.

- Det er dejligt at se, hvordan eleverne i fællesskab har skabt mange forskellige og kreative løsninger med teknologi. Eleverne har både bevæget sig og leget sammen, når de har udviklet aktiviteterne og testet dem på hinanden. Vi er glade for at se, hvordan ultra:bit-indsatsen også kan være en del af idrætsfaget og være med til at skabe en lyst hos eleverne til at bevæge sig, siger Camilla Balslev Nielsen, redaktør og sekretariatsleder for ultra:bit. 

Fakta

DR har med ”Sammen i bevægelse” sat fokus på bevægelse i hele 2021. Dette i samarbejde med bl.a. Dansk Skoleidræt.

Innovationskonkurrencen ultra:bit challenge er som en del af dette fokus udviklet af Dansk Skoleidræt og DR’s læringsindsats ultra:bit. Her udvikler elever i 4. til 8. klasse bevægelsesaktiviteter i samspil med teknologien.

ultra:bit har til formål at få børn til at være kreative skabere med teknologi samtidig med, at de tager kritisk stilling til teknologien omkring dem.


Og vinderne er…
De regionale vindere i ultra:bit challenge er:


4.-6. klasse:
Bjørns Internationale Skole, København, Dansk C
Krogårdskolen, Greve, 6.Y
Stavnsholtskolen, Farum, 5.B
Vig Skole, Vig, 5. kl.
Susåskolen afd. Glumsø, 4.B
Kirkebakkeskolen, Vejle, 4.A
Veng Skole, Skanderborg, 5.kl.
Sct. Mariæ Skole, Aalborg, 4.B
Egekratskolen, Årre, 5. kl.
Spurvelundskolen, Odense, 4.B
Amagerskolen, Skjern, 4. kl


7.-8. klasse:
Bredagerskolen, Jelling, 7.kl.


Med titlen som kredsvindere følger et flot diplom fra Dansk Skoleidræt, en vinderpakke fra ultra:bit med T-shirts til alle elever i klassen, samt en invitation fra Astra (Det Nationale Naturfagscenter) til en online camp, hvor kredsvinderne konkurrerer mod hinanden i spændende ultra:bit-udfordringer.


Herudover kæmper de 12 klasser ikke mindst om æren som danmarksmester i ultra:bit challenge. Den spænding udløses af DR i uge 48.