Start året med sundhed på skemaet

Skal du arrangere fagdag om sundhed, eller vil du bare gerne integrere sundhed som tema i din undervisning i det nye skoleår? Med Styr på Sundheden får du færdige undervisningsforløb til sundhedsundervisningen. Bestil en gratis sundhedskasse med forløb og materialer, eller book et introkursus eller en workshop, og kom godt i gang.

07. august 2018

Kan man undervise i mad, motion eller følelser og selvværd, uden at det bliver fuld af formaninger og løftede pegefingre?
Ja, viser projektet Styr på Sundheden fra Dansk Skoleidræt og TrygFonden. Et projekt, der tilbyder færdige undervisningsforløb og materialer, som gør det nemt og sjovt at have sundhedsundervisning. Undervisningsformen er aktiv, så eleverne bruger kroppen, mens de lærer, og udgangspunktet er det brede positive sundhedsbegreb, hvor sundhed er mere end forbud og fravær af sygdom, men handler om, hvordan vi fremmer egen og andres sundhed.

Kom godt i gang med Sundhedskassen
Lige nu kan du bestille en sundhedskasse, der rummer alt, hvad du behøver for at komme i gang:
- En flot Sundhedsmappe med undervisningsforløbene ”Introduktion til sundhedsbegrebet”, ”Leg, bevægelse og motion”, ”Venner og fællesskaber”, ”Mad og måltider” og ”følelser og selvværd”.
- Fem Styr på Sundheden-kalendere, der bl.a. markerer landsdækkende sundhedskampagner og -dage.
- Fem plakater med modellen "Sundhedsstjernen", som sætter gang i klassens diskussioner og refleksioner omkring sundhed og livsstil.
- Fem plakater med "Klassens Sundhedsaftaler", som eleverne kan udfylde med principper for klassens sundhedsadfærd.
- Tre terninger, fire ærteposer og en bamse, som skal benyttes i forløbene.

BESTIL SUNDHEDSKASSEN

Undervisningsforløbene er forankret i udvalgte Fælles Mål og inddelt til 0.-1., 2.-3., 4.-5., 6.-7. og 8.-9. klasse. Hvert forløb har en varighed på 4-6 lektioner - alt efter hvor meget man går i dybden. Du har også mulighed for at bestille en kombination af Sundhedskassen og et introkursus, hvor du får inspiration til sundhedsundervisningen og bliver klædt på til at bruge kassen. Prisen er lige nu kun 1.000 kroner for både kasse og kursus. De første ti er GRATIS - efter først til mølle-princippet.

LÆS MERE OG BESTIL KURSUS ELLER WORKSHOP

Styr på Sundheden er en del af programmet Sunde Børn Bevæger Skolen, som er et samarbejde mellem TrygFonden og Dansk Skoleidræt. Det overordnede mål med programmet er, at flere børn og unge bevæger sig mere og grundlægger sunde vaner tidligt i livet.

DOWNLOAD UNDERVISNINGSFORLØB FRA STYR PÅ SUNDHEDEN