Start tidligt: Motorikøvelser for førskolebørn

Når børn skal blive klar til 10 års skolegang med daglig bevægelse, har de brug for en god motorik. Man kan ikke starte for tidligt med at øve sig, og derfor har Dansk Skoleidræt og TrygFonden nu materialet Mini-motorik klar.

22. februar 2018

Materialet er målrettet 5-6-årige førskolebørn – og kan fx anvendes i regi af forårs-SFO’er eller lignende førskoletilbud i foråret, der eksisterer på mange af landets skoler inden den officielle skolestart i 0. klasse. 


- Undersøgelser viser, at 30 pct. af de børn, der starter i skole, har større eller mindre udfordringer med deres motorik, og 8 pct. har direkte motoriske vanskeligheder. Derfor er der et behov for et materiale til førskolebørn, som kan tage tidligt fat på problematikken, fortæller Mikael Hansen, projektleder i Dansk Skoleidræt.

 

Mini-motorik sætter fokus på de grundlæggende motoriske færdigheder såsom at trille, rulle, krybe, kravle, gå, løbe, hoppe, snurre, dreje og balancere. Og det med et progressionsforløb for øje, så børnene løbende vil opleve at sigte mod nye, motiverende udfordringer.

 

- Fokus er på, at det skal være sjovt at lave motorikøvelser, for i førskolen arbejder man med de kommende klassedannelser, og der taler motorikøvelser ind i et perspektiv om det sociale og om samarbejdsrelationer. Og så er øvelserne tilrettelagt, så de kan klares på forholdsvis korte perioder. Med så små børn er det naturligvis svært at holde koncentrationen i længere tid ad gangen, siger projektleder Signe Asferg Rasmussen og fortsætter:


- En god motorik kan afhjælpe de nederlag, der eventuelt måtte komme i skolen over ikke at kunne bevæge sig lige så let som klassekammeraterne. Ja, god motorik hjælper også på noget simpelt som at kunne tage sine sko på og lyne jakken, så man når at komme med udenfor i frikvarteret, siger hun.

 

Gratis Mini-motorik-materiale
Mini-motorik kan bestilles gratis i Dansk Skoleidræts webshop. Bemærk dog, at der opkræves 75 kr. i fragt og ekspeditionsgebyr.

 

Find flere informationer om materialet på www.mini-motorik.dk

  

 

Bestil mini-motorik