Støt børn til motion


10. maj 2017

En aktuel kampagne fra Sundhedsstyrelsen opfordrer forældrene til at være rollemodeller for deres børn.

Kast bolden op. Hop med på trampolinen, og løb forrest. Når mor og far er aktive, bliver børnene det nemlig også. Det budskab går Sundhedsstyrelsen nu ud med i deres aktuelle ”Get Moving”- kampagne. Målgruppen er forældre til 10-13-årige, som man vil give ideer og inspiration til, hvordan de kan støtte deres børn i at være fysisk aktive. Kampagnen kører blandt andet på Facebook, hvor der fx vil være konkurrencer.

- Vi ved, at de forældre, som støtter deres børn i at dyrke motion, og som også er gode rollemodeller for deres børn, har mere aktive børn. Derfor håber vi, at indsatsen bliver delt og liket på Facebook, så den kan nå bredt ud og være med til at motivere forældre, der mangler ideer til, hvordan de kan støtte deres børn til at være aktive. Den skal også vise, at man ikke behøver at dyrke ekstremsport eller lignende for at gøre det, fortæller Tue Kristensen, projektleder i Sundhedsstyrelsen .

Sænk ambitionerne

Og man skal ikke nødvendigvis være Viktor Axelsen med en badmintonketsjer eller have Ronaldos evner med en fodbold for at motivere familiens yngste.

- Det behøver på ingen måde at være en stor opgave eller byrde at støtte sine børn til at være fysisk aktive. Det kræver ikke særlige sportslige evner eller en ekstraordinært indsats. Det kan sagtens være meget simpelt og have form af leg eller af at gøre noget praktisk i fællesskab. Det håber vi, at indsatsen kan inspirere til ved netop at vise, at det ikke behøver at være så svært, siger Tue Kristensen.