Styrk sundhedsundervisningen på alle klassetrin

Sæt gang i klassens refleksioner og diskussioner om sundhed med de nye materialer fra Styr på Sundheden, som gør det let og sjovt at have sundhedsundervisning. Bestil en gratis sundhedskasse, og kom godt i gang.

11. januar 2018

Sundhed er andet og mere end gulerødder og løbeture. Det er en af pointerne i Styr på Sundheden, som Dansk Skoleidræt og TrygFonden står bag. Styr på Sundheden giver lærere og pædagoger inspiration og konkrete materialer til at undervise i det timeløse fag ”Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab” (SSF) på alle klassetrin, og alle forløb er tilrettelagt, så de integrerer bevægelse i undervisningen på en nem og meningsfuld måde.

 

Gratis materiale til undervisningen
Bestil en gratis Sundhedskasse, og kom i gang med Styr på Sundheden.De første 200 Sundhedskasser er allerede sendt ud, og der er yderligere 150 gratis eksemplarer efter "først til mølle"-princippet.
Sundhedskassen indeholder:
- En flot Sundhedsmappe med undervisningsforløb.
- Fem Styr på Sundheden-kalendere, der bl.a. markerer landsdækkende sundhedskampagner og -dage.
- Fem plakater med modellen "Sundhedstjernen", som sætter gang i klassens diskussioner og refleksioner omkring sundhed.
- Fem plakater med "Klassens Sundhedsaftaler", som eleverne kan udfylde med principper for klassens sundhedsadfærd.
- Tre terninger, to ærteposer og en bamse, som skal benyttes i forløbene.

Der kan kun bestilles én Sundhedskasse pr. skole. 

BESTIL EN GRATIS SUNDHEDSKASSE

 

Flere forløb på vej 

Styr på Sundheden har allerede udsendt de første undervisningsforløb med introduktion til sundhedsbegrebet samt forløb om hhv. ”Leg, bevægelse og motion” og ”Venner og fællesskaber”. I det næste halvår vil deltagerne pr. mail modtage undervisningsforløb om ”Følelser og selvværd” og ”Mad og måltider”. Forløbene er forankret i Fælles Mål og inddelt til 0.-1., 2.-3., 4.-5., 6.-7. og 8.-9. klasse. Hvert forløb har en varighed på 4-6 lektioner. Styr på Sundheden er en del af programmet Sunde Børn Bevæger Skolen, som er et samarbejde mellem TrygFonden og Dansk Skoleidræt. Det overordnede mål med programmet er, at flere børn og unge bevæger sig mere og grundlægger sunde vaner tidligt i livet.  

 

​LÆS MERE OM STYR PÅ SUNDHEDEN

 

Sundhedskassen fra Styr på Sundheden rummer materialer og undervisningsforløb til sundhedsundervisningen. OBS: Der kan kun bestilles 1 Sundhedskasse pr. skole.