To skoler klar til VM i skolebasket

Der blev vist flot basket, da Efterskolen ved Nyborg lagde hal til årets VM-kvalifikation i basket. De to bedste U18 skolebasket-hold er nu fundet.

08. november 2018

Drengene fra Efterskolen ved Nyborg vandt over Hulvej Privatskole og pigerne fra Marselisborg Gymnasium vandt over Efterskolen ved Nyborg i finalerne i årets VM-kvalifikation. De er hermed kvalificeret til VM i Skolebasket, der foregår på Kreta i foråret.

VM-kvalifikationen er for de allerbedste skolehold. Det kunne ses i finalerne, hvor der virkelig blev vist flotte scoringer fra 3-pointlinjen og lækre assist og detaljer med den nubrede bold af de små point guards. Kort sagt masser af talent, som vi nok snart får at se i den danske basketliga.

Se kampresultaterne her.

  

DM i Skolebasket for 8. klasser

Hvor VM-kvalifikationen er for efterskoler, gymnasiehold og 10. klasser, har Dansk Skoleidræt også en stor landsdækkende turnering for yngre elever. Her finder vi det bedste skolehold blandt landet 8. klasses elever. Tilmeldingen sker til de lokale kredse, hvor man først møder og kæmper mod de skoler, der geografisk ligger i nærheden.

Det bedste hold fra hver kreds kvalificerer sig til DM, som i foråret  2019 foregår i Vejen i Sydjylland.

ISF-Cup er VM for Skolehold

ISF Cup’en er navnet på den internationale skoleidræts organisation – International Schoolsport Federation – vi til daglig kalder skoleturneringernes VM.

Her mødes de bedste skolehold i verden. I 2019 er det de bedste basket- og fodboldhold, der mødes. 

Hvem kan deltage i VM?

Grundskoler, 10. kl.-ordninger, efterskoler, gymnasier, handelsskoler og tekniske skoler kan deltage i denne landsdækkende basketballturnering, der spilles i efteråret 2018. Det gælder piger og drenge i årgange 2001-2003 fra skoler/uddannelsesinstitutioneri Danmark
Turneringen kvalificerer til VM i Skolebasketball, der spilles på Kreta i Grækenland fra 12.-20. april 2019. 

DM i Skolebasket

Skole-DM er kun for skoler, hvor DM-disciplinenikke er et væsentligt omdrejningspunkt for elevernes hverdag. Skoler, der har idrætslinjer med særlig fokus på den pågældende disciplin henvises til Dansk Skoleidræts andre turneringer.

Se mere om DM i Skolebasket for 8. klasser.

 

 

Se mere om DM i Skolebasket for 8. klasser.