Unge håndboldtalenter mødes i Sønderborg

Sønderborg er i dagene fra den 28.-30. januar sammen med Dansk Skoleidræts kreds Sønderjylland vært for årets DM i skolehåndbold.

28. januar 2020

Fakta om DM i skolehåndbold:

  • DM i skolehåndbold arrangeres af Dansk Skoleidræt og tilbydes elever på 8. klassetrin hvert år.
  • Der afvikles indledningsvist stævner i Dansk Skoleidræts 15 kredsforeninger. Vinderne går videre til DM-finalestævnet.
  • Et hold består af elever, der går på samme årgang. Holdet må maksimalt sammensættes af elever fra tre klasser på årgangen. Skoler med én eller to klasser på årgangen kan dog sammensætte hold med elever fra en klasse på årgangen under.
  • Læs mere om skolehåndbold og se programmet for stævnet på skoleidraet.dk under Turneringer.

Efter et par uger med EM-håndbold for fuld tryk i TV’et derhjemme er turen nu kommet til fremtidens spillere i rødt og hvidt. De 26 bedste skolehold fra 8. klasser i hele Danmark er nu i fuld gang til DM i skolehåndbold, som foregår i Skansen i Sønderborg. 14 drengehold og 12 pigehold deltager i stævnet.

 

Vigtig faglig dimension
Da det drejer om skolehåndbold, er det ikke kun guld-, sølv- og bronzemedaljer, der er i spil. Turneringen er også en god lejlighed til at arbejde med en række af de faglige mål og temaer for idrætsfaget.
- Eleverne får i en kampsituation som ved et DM, oplevelsen af at kunne gå i dybden med håndboldens mange facetter og yde deres bedste – både på det individuelle plan og i høj grad også på det at samarbejde som hold, siger stævnekoordinator fra Dansk Skoleidræt, Christian Pedersen.

 

Oplevelse for livet
- Det, at deltage på et hold, kræver evnen til at kunne indgå i og have medansvar for et fællesskab, hvor hver eneste spiller har en uundværlig rolle. Et DM-stævne er en oplevelse for livet fyldt med begejstring og lyst til at gøre sit bedste, samtidig med, at det giver et ordentligt boost til trivslen, siger Christian Pedersen.

Fairplay har altid været et vigtigt element ved DM-stævnerne.
- Derfor uddeler Dansk Skoleidræt også Fair Play-pokaler, der går til det pige- og drengehold, der har udmærket sig mest positivt ved at spille fair og skabe en positiv stemning ved stævnet, siger Christian Pedersen..

Følg med i turneringen på Dansk Skoleidræts hjemmeside