Vær med til Skolernes Dansedag

Fredag den 11. juni 2021 kan alle landets skoler danse sammen - og gøre sig klar til et stort liveshow på DR1 dagen efter. Dansk Skoleidræt er klar med masser af danseinspiration.

27. maj 2021

Gør jer klar til en dansedag, hvor I får smil på læben, pulsen op og alle kroppens muskler i gang. Skolernes Dansedag fredag den 11. juni er en mulighed for, at I som klasse kan lave en hel dag med dans, dans og atter dans.

Skolernes Dansedag er en del af partnerskabet "Sammen i Bevægelse", som er DR’s store tema i 2021 i samarbejde med DGI, DIF, DFIF og Dansk Skoleidræt.


I forbindelse med Skolernes Dansedag har Dansk Skoleidræt lavet en hel side med en masse inspiration, så I kan danse lige så meget, det passer jer.


Find inspiration såsom:

I initiativet fra DR Lær er der fra 4. juni et nyt undervisningsforløb klar til 3.-6. klasse, hvor eleverne lærer om sjove dansekategorier og forskellige stilarter - blandt andet de kendte dansetrin fra filmen ’Saturday Night Fever’ og gadens danse som running man og breakdance. Med lærerige instruktionsvideoer, inspirerende grafik og historiske facts bliver eleverne klædt på til, sammen med deres klassekammerater, at give den gas på dansegulvet eller i skolegården. Dansk Skoleidræt vurderer, at DR’s undervisningsmateriale også kan bruges i både de mindre og de større klasser, hvis det tilpasses en smule.

Gå til Skolernes Dansedag


Stor fællesdans

I to optaktsprogrammer – den 3. og 10. juni på DR1 - vil værterne, Sofie Østergaard og Joakim Ingversen kridte danseskoene og sammen med seerne lære koreografien til ’Fællesdansen’, som hele Danmark kan danse sammen i finaleshowet den 12. juni på DR1. Finalen i dans sendes fra seks steder i Danmark - på alle lokationer kigger gæster forbi fra nær og fjern, og byder ind med danse moves og fortællinger om dansens historie.


I app’en DR Dans kan man registrere sine dansebevægelse og dermed være med i TV-konkurrencen den 12. juni om, hvilken landsdel, der danser mest. Desuden finder seerne instruktionsvideoer med koreografien til ’Fællesdansen’ og så kan man indsende egne dansevideoer til sangene ’Can’t stop the feeling’ med Justin Timberlake og ’Move your feet’ med Junior Senior.


DR’s danseapp er tilgængeligt fra i dag, og Dansk Skoleidræt opfordrer til, at den tænkes med ind i undervisningen – fx i de store klasser med ideer til en klassedyst og udfordringer til hinanden. Man kan indsende videoer til DR via app’en, så der er mulighed for at komme på TV, hvis man har lavet en god, skør, sjov eller vild video.


Tjek også hjemmesiden for "Sammen i Bevægelse" på dr.dk/bevægelse

Læs mere om alle forårsaktiviteterne fra Dansk Skoleidræt