Værsgo: Coronavenlige øvelser og aktiviteter

Mangler du konkrete forslag og idéer til din undervisning, der imødekommer retningslinjerne for dit arbejde under Covid-19? Så læs med. Vi har nemlig lavet en hel side dedikeret til formålet med en øvelsesbank fuld af bevægelsesaktiviteter både med og uden fagligt indhold. Du finder også gode råd til tilpasning af planlagt undervisning.

20. april 2020

En ny hverdag har meldt sin ankomst på alle landets skoler. Fysisk afstand, åben himmel og øget hygiejne er blot nogle af de ting, der kendetegner elevernes færden på skolen. I lærere har med rekordfart skulle omstille jer og omlægge jeres undervisning til de nye forhold, og måske I stadig har nogle huller i skemaerne for de kommende uger. Dem kan I fylde ud med et eller flere af de forslag, vi har samlet på siden ”Coronaaktiviteter”.

Her finder I hele databaser med øvelser til fagene, brain breaks, lege, dans, børneyoga og bevægelse generelt. Siden indeholder aktiviteter, der ”bare” skal være sjove afbræk, men også øvelser med fagligt indhold til både dansk, matematik, engelsk, natur/teknik, kristendom, historie og musik. Der er også en række aktiviteter, der kan anvendes uanset hvilket fag, du underviser i. Alle øvelserne er tilpassede, så de kan laves i det fri og uden fysisk kontakt mellem børnene.

- Mange af vores øvelser fra Sæt Skolen i Bevægelse egner sig godt til at blive udført udendørs, og med nogle små tilpasninger og justeringer kan de let gennemføres med god afstand mellem eleverne, siger Thea Julie Rasmussen, der er projektleder i Dansk Skoleidræt.

- Vi har været i kontakt med Sundhedsstyrelsen angående brugen af rekvisitter, og ifølge dem må elever i mindre grupper godt røre en bold eller en anden rekvisit, så længe de ellers følger retningslinjerne omkring afstand og har vasket hænder inden aktiviteten, siger hun.


En ny måde at undervise på

På siden vil I også finde en vejledning til et konkret værktøj, I kan bruge til at justere aktiviteter eller øvelser, I normalt anvender, så de bliver kompatible med de retningslinjer, der lige nu er gældende. Som skole har I måske taget nogle valg om, hvordan retningslinjerne udmøntes i praksis, der kan afvige fra den måde, vi efterlever retningslinjerne i vores tilpasninger. I så fald kan du selv tilpasse øvelsen yderligere med udgangspunkt i den vejledning, vi har lavet.

Håbet med siden er, at den vil gøre den kommende tids undervisning lettere at gå til for lærerne og sjovere og mere aktiv for eleverne.

- Da coronakrisen ramte og den første fase med hjemmeundervisning satte ind, oplevede vi stor interesse for idéer og inspiration til, hvordan man kunne lave bevægelse i undervisningen derhjemme. Nu prøver vi at forudse det behov, der sandsynligvis opstår i den nye coronaetape, vi er gået ind i. Vi har en hypotese om, at lærerne får brug for nogle nye og andre tilgange, end de er vant til, og derfor har vi valgt en stribe aktiviteter med forskelligt fokus, så lærerne selv kan vælge til og fra efter behov, siger Thea Julie Rasmussen.


God fornøjelse!

Gå til siden "Coronaaktiviteter"