Viby Skole vinder Skolernes Motionsdags-konkurrence

Dansk Skoleidræt overrakte fredag d. 5. november 10.000 kr. til Viby Skole afd. Ørstedvej på Sjælland som vindere af lodtrækning i forbindelse med Skolernes Motionsdag.

08. november 2021

Både børn og lærere samledes forventningsfuldt til middag på skolens boldbane, da Dansk Skoleidræt dukkede op i fredags med en gave under armen. Viby Skole viste sig nemlig at være den heldige vinderskole i en lodtrækning, som Dansk Skoleidræt havde lavet, blandt alle de skoler som havde tilmeldt sig til Dansk Skoleidræts rekordforsøg til Skolernes Motionsdag.

Overrækkelsen af de 10.000 kr. var en overraskelse for både eleverne og en del af lærerne, planlagt af skolens leder og skolens sekretær Ninette Flindt-Christensen, som var kontaktperson på skolens tilmelding til rekordforsøget.

”Jeg blev rigtig glad, da vi fik at vide at vi havde vundet hovedpræmien i rekordforsøget til Skolernes Motionsdag, og tænkte at det skulle være en lige så stor overraskelse for skolens elever, som det var for mig” lyder det fra Ninette Flindt-Christensen.


På spørgsmålet om hvad de 10.000 kr. skal bruges til, fortæller skolens leder, Birgitte Kjær Christiansen, at ”det er noget som skolens elevråd, og ledelsen vil snakke om og bestemme sammen, men at det helt sikkert skal være med til at fremme den generelle bevægelse i hverdagen på skolen”.


Rekordforsøget var en del af en kampagne som skulle bidrage til at sætte fokus på det kæmpe fællesskab som motionsdagen er, og det arbejde som Dansk Skoleidræt gør for at fremme alle elevers læring og trivsel gennem idræt og bevægelse i skoledagen. 

”Målet med rekordforsøget var at dokumentere, at Skolernes Motionsdag er Danmarks Største motionsarrangement. Vi ved, at næsten alle landets skoler afholder motionsdag den sidste fredag før efterårsferien, men vi ville gerne have et tal på det også. I år er første gang, at vi beder skolerne om at melde sig til, og alligevel fik vi 939 skoler og mere end 300.000 elever til at deltage. Det gør Skolernes Motionsdag til Danmarks absolut største motionsarrangement – større end både Royal Run eller alle DHL-stafetterne tilsammen”, siger Kampagne-konsulent ved Dansk Skoleidræt, Jakob Thøger Michelsen, som fredag overrakte den dejlige check til Viby Skole.


Auning Skole og Skolen i Bymidten i Helsingør var de heldige vindere af gavekort på 5000 kroner til A-sport, og Friskolen i Bramming løb afsted med et boldnet med 10 streetbolde fra Sport Direct.

Se gode historier og højdepunkter fra dagen