Flæskesteg - nisseøl - risengrød - rullepølse

Jeg er interesseret
 • Få ugens øvelse

  Vi udsender hver uge en øvelse, der kan bringe bevægelse ind i din undervisning. Brug den til inspiration og påmindelse om bevægelsen. Abonner her helt gratis!

  Ugens Øvelse
 • Brug vores gratis materialer!

  Dyk ned i Sæt Skolen i Bevægelses skatkiste med inspiration og materialer. Vi har mere en 150 konkrete øvelsesforslag til alle trin og fag. Mange af dem har en lille introfilm og arbejdsark. Besøg "Bevægelsesfabrikken", hvor dine elever kan skabe skøre og aktive film, som alle kan bevæge sig til. Eller involver de ældste med "Bevæg udskolingen!" - Find det hele her!

  Inspiration og materialer
 • Book et kursus

  Sæt Skolen i Bevægelse kommer ud på din skole og laver kursus for hele personalet. Boost den fælles mission og få lette værktøjer til at lykkes med bevægelsen! Læs mere om vores kursustilbud!

  Kurser

Eleverne sætter sig helt tæt i en rundkreds på gulvet - næsten skulder ved skulder. De sidder på numsen og med strakte ben ind i kredsen.

Nu starter man en remse, der går: flæskesteg - flæskesteg - nisseøl - nisseøl - risengrød - risengrød - osv. Første gang man siger ”flæskesteg”, vender man sig til sidemanden til højre og klapper på sit eget højre lår med venstre hånd og sidemandens venstre lår med den anden hånd. Så vender man sig til venstre og klapper på eget venstre lå og klapper på sidemandens højre lår, samtidig med at man igen siger ”flæskesteg”. Så gør man det samme, men rækker ned mod fødderne til højre for en selv, mens man siger ”nisseøl” - og til venstre for en selv, hvor man også siger ”nisseøl”. Endelig vender man sig til sidemanden til højre og klapper på hans ryg, mens man siger ”risengrød” - og bagefter mod sidemanden til venstre, hvor man også klapper med begge hænder på hans ryg, mens man siger ”risengrød”.

Så starter man forfra med ”flæskesteg, flæskesteg…”. Denne remse og bevægelserne fortsætter i roligt tempo, indtil alle er med. Når der er styr på det, kan man sætte tempoet lidt op.

Endelig indføres et skift mellem hver runde af flæskesteg - flæskesteg - nisseøl - nisseøl - risengrød - risengrød, hvor man råber ”rullepølse”. Mens man råber det, lægger man sig ned på ryggen med armene over hovedet og ruller en runde om sig selv mod højre. Når alle er oppe at sidde igen, fortsætter man remsen.

Variationer

Uden for juletiden kan samme leg laves, hvor man siger klassens egne ord, fx kunne det være en fødselsdagsremse a la sodavand - sodavand - kagemand - kagemand - hurra - hurra og fødselarens navn, mens man ruller rundt.

 

Download hele øvelsen som pdf her.