Håndleg

Jeg er interesseret
 • Få ugens øvelse

  Vi udsender hver uge en øvelse, der kan bringe bevægelse ind i din undervisning. Brug den til inspiration og påmindelse om bevægelsen. Abonner her helt gratis!

  Ugens Øvelse
 • Brug vores gratis materialer!

  Dyk ned i Sæt Skolen i Bevægelses skatkiste med inspiration og materialer. Vi har mere en 150 konkrete øvelsesforslag til alle trin og fag. Mange af dem har en lille introfilm og arbejdsark. Besøg "Bevægelsesfabrikken", hvor dine elever kan skabe skøre og aktive film, som alle kan bevæge sig til. Eller involver de ældste med "Bevæg udskolingen!" - Find det hele her!

  Inspiration og materialer
 • Book et kursus

  Sæt Skolen i Bevægelse kommer ud på din skole og laver kursus for hele personalet. Boost den fælles mission og få lette værktøjer til at lykkes med bevægelsen! Læs mere om vores kursustilbud!

  Kurser

Eleverne holder deres hænder op foran sig selv, så de kan se deres egne håndflader. Så knytter de hænderne. På venstre hånd skal de stritte med lillefingeren, på højre skal de stritte med tommelfingeren. Så gælder det om at skifte finger samtidigt på begge hænder, så lillefingeren stritter på højre og tommelfingeren på venstre.

Når de kan det, stiller de sig to og to over for hinanden. Nu skal de spejle hinanden, så de laver øvelsen samtidigt.

 

Variationer

Hvis det er for svært, kan man prøve med den ene hånd først og to hænder bagefter. 
Hvis det bliver for let, kan man krydse armene, eller vende håndryggen opad.

 

Download hele øvelsen som pdf her.