Hvem var det nu, det var?

Jeg er interesseret
 • Få ugens øvelse

  Vi udsender hver uge en øvelse, der kan bringe bevægelse ind i din undervisning. Brug den til inspiration og påmindelse om bevægelsen. Abonner her helt gratis!

  Ugens Øvelse
 • Brug vores gratis materialer!

  Dyk ned i Sæt Skolen i Bevægelses skatkiste med inspiration og materialer. Vi har mere en 150 konkrete øvelsesforslag til alle trin og fag. Mange af dem har en lille introfilm og arbejdsark. Besøg "Bevægelsesfabrikken", hvor dine elever kan skabe skøre og aktive film, som alle kan bevæge sig til. Eller involver de ældste med "Bevæg udskolingen!" - Find det hele her!

  Inspiration og materialer
 • Book et kursus

  Sæt Skolen i Bevægelse kommer ud på din skole og laver kursus for hele personalet. Boost den fælles mission og få lette værktøjer til at lykkes med bevægelsen! Læs mere om vores kursustilbud!

  Kurser

En aktiv navneleg med ærteposer i forskellige farver, hvor op til 10 elever står i en cirkel. Der er tre ærteposer (eller bare sammenkrøllede sokker, tørklæder eller lignende) i spil, som kastes i samme faste mønster rundt eller på tværs i cirklen, så alle når at få ærteposen.

Regler og farvekoder:

 • Blå ærtepose: Man siger sit eget navn og kaster ærteposen videre. Når den blå ærteposes rute er godt indøvet, lægger man den ned og indøver en ny rute med en grøn ærtepose.
 • Grøn ærtepose: Den grønne pose kastes i en anden rute end den blå ærtepose, og her siges navnet på den, man kaster til. Man kan nu kaste både den blå og den grønne pose rundt i deres to ruter på samme tid. Når det kører, kan man sætte en rød ærtepose ind i legen.
 • Rød ærtepose: Denne ærtepose har sit eget liv omme bag ryggen og sendes rundt i urets retning. Når eleven mærker den, gives den videre bag ryggen, mens man kaster de andre ærteposer.

 

Variationer

Man kan starte med at sende ærteposerne rundt hver sin vej i kredsen. Så snart den kører, indøves to nye mønstre med den blå og den grønne ærtepose, hvor de også bliver kastet på tværs i rundkredsen.

 

Download hele øvelsen som pdf her.