Ka' du li' din nabo?

Jeg er interesseret
 • Få ugens øvelse

  Vi udsender hver uge en øvelse, der kan bringe bevægelse ind i din undervisning. Brug den til inspiration og påmindelse om bevægelsen. Abonner her helt gratis!

  Ugens Øvelse
 • Brug vores gratis materialer!

  Dyk ned i Sæt Skolen i Bevægelses skatkiste med inspiration og materialer. Vi har mere en 150 konkrete øvelsesforslag til alle trin og fag. Mange af dem har en lille introfilm og arbejdsark. Besøg "Bevægelsesfabrikken", hvor dine elever kan skabe skøre og aktive film, som alle kan bevæge sig til. Eller involver de ældste med "Bevæg udskolingen!" - Find det hele her!

  Inspiration og materialer
 • Book et kursus

  Sæt Skolen i Bevægelse kommer ud på din skole og laver kursus for hele personalet. Boost den fælles mission og få lette værktøjer til at lykkes med bevægelsen! Læs mere om vores kursustilbud!

  Kurser

Eleverne sidder på deres pladser, men stolene er rykket ud fra bordet. Man kan også organisere aktiviteten ved, at alle sidder i en rundkreds. Én elev har ikke nogen stol/plads. Han eller hun går hen til en anden elev og siger højt: Ka’ du li’ din nabo? Eleven har nu to svarmuligheder (det er vigtigt, at man svarer højt, så alle kan høre det):

 1. "Ja" - og så skal personen bytte plads med sidemanden, før eleven uden stol når at snuppe naboens plads.
 2. "Nej, men jeg kan lide alle med kort hår" - og så skal alle med kort hår rejse sig og skynde sig at tage en anden tom plads. Eleven uden stol skal også forsøge at snuppe en plads. Den elev, som ikke får nogen plads, må rundt og spørge på ny.

Svarmulighederne ved nej er uendelige, men man kan være taktisk og fx vælge en kategori, som kun én elev går under. Så er man sikret en plads.

 

Variationer

Man kan vælge at have en tredje svarmulighed, nemlig ”Nabostrid”. Så skal alle eleverne bytte plads.

 

Download hele øvelsen som pdf her.