Kispus-blinkeleg

Jeg er interesseret
 • Få ugens øvelse

  Vi udsender hver uge en øvelse, der kan bringe bevægelse ind i din undervisning. Brug den til inspiration og påmindelse om bevægelsen. Abonner her helt gratis!

  Ugens Øvelse
 • Brug vores gratis materialer!

  Dyk ned i Sæt Skolen i Bevægelses skatkiste med inspiration og materialer. Vi har mere en 150 konkrete øvelsesforslag til alle trin og fag. Mange af dem har en lille introfilm og arbejdsark. Besøg "Bevægelsesfabrikken", hvor dine elever kan skabe skøre og aktive film, som alle kan bevæge sig til. Eller involver de ældste med "Bevæg udskolingen!" - Find det hele her!

  Inspiration og materialer
 • Book et kursus

  Sæt Skolen i Bevægelse kommer ud på din skole og laver kursus for hele personalet. Boost den fælles mission og få lette værktøjer til at lykkes med bevægelsen! Læs mere om vores kursustilbud!

  Kurser

Med kroppen som redskab handler øvelsen i al sin ”enkelhed” om at kommunikere og bytte plads med hinanden. Klassen stiller sig i en cirkel eller rundkreds, så alle kan se alle. Afhængig af klassestørrelsen kan klassen også inddeles i to cirkler, så skiftene måske sker endnu hurtigere. Nu handler det om – uden at sige noget – at få lavet en ”aftale” med en anden elev i rundkredsen og bytte plads.

En aftale kan indgås på to forskellige måder:

 • Man får øjenkontakt og blinker til en anden elev i rundkredsen. Herefter bytter man – de to elever – plads.
 • Man laver en kropslig bevægelse eller aktivitet – f.eks. at hoppe. Når en anden person ”svarer” (hopper på samme måde og samtidig har øjenkontakt); ja, så bytter man plads.

 

Variation

Efter et par runder kan aktiviteten udbygges med ”kispus”. Nu vælges en elev til at stå i midten. Eleven skal så forsøge at afkode signalerne mellem eleverne i rundkredsen, så han/hun kan nå at overtage en plads i rundkredsen, når der byttes plads – uden at de andre leger ”kispus” med ham/hende.

 

Download hele øvelsen som pdf her.