Klappeleg

Jeg er interesseret
 • Få ugens øvelse

  Vi udsender hver uge en øvelse, der kan bringe bevægelse ind i din undervisning. Brug den til inspiration og påmindelse om bevægelsen. Abonner her helt gratis!

  Ugens Øvelse
 • Brug vores gratis materialer!

  Dyk ned i Sæt Skolen i Bevægelses skatkiste med inspiration og materialer. Vi har mere en 150 konkrete øvelsesforslag til alle trin og fag. Mange af dem har en lille introfilm og arbejdsark. Besøg "Bevægelsesfabrikken", hvor dine elever kan skabe skøre og aktive film, som alle kan bevæge sig til. Eller involver de ældste med "Bevæg udskolingen!" - Find det hele her!

  Inspiration og materialer
 • Book et kursus

  Sæt Skolen i Bevægelse kommer ud på din skole og laver kursus for hele personalet. Boost den fælles mission og få lette værktøjer til at lykkes med bevægelsen! Læs mere om vores kursustilbud!

  Kurser

Alle øver sig først på ”applaus-klap” - altså helt almindeligt klap, men med strakte arme. Efterfølgende øver alle sig på ”krokodille-klap”, som er klap med strakte arme, men i lodret retning.

Herefter stiller eleverne sig over for hinanden to og to med en armslængdes afstand og forsøger at klappe på skift, hvor den ene klapper ”applaus” i vandret retning, og den anden klapper ”krokodille” i lodret retning. Selve klappet sker i det fælles felt mellem de to elever.

 

Variationer

Når denne rytme kører, kan man vælge forskellige varianter:

 • Skifte retning på kommando.
 • Klappe tal, tabeller, remser eller bogstaver, hvor man på skift - samtidigt med at man klapper - siger fx 5-tabellen.

 

Download hele øvelsen som pdf her.