Faglige øvelser

Jeg er interesseret
 • Få ugens øvelse

  Vi udsender hver uge en øvelse, der kan bringe bevægelse ind i din undervisning. Brug den til inspiration og påmindelse om bevægelsen. Abonner her helt gratis!

  Ugens Øvelse
 • Brug vores gratis materialer!

  Dyk ned i Sæt Skolen i Bevægelses skatkiste med inspiration og materialer. Vi har mere en 150 konkrete øvelsesforslag til alle trin og fag. Mange af dem har en lille introfilm og arbejdsark. Besøg "Bevægelsesfabrikken", hvor dine elever kan skabe skøre og aktive film, som alle kan bevæge sig til. Eller involver de ældste med "Bevæg udskolingen!" - Find det hele her!

  Inspiration og materialer
 • Book et kursus

  Sæt Skolen i Bevægelse kommer ud på din skole og laver kursus for hele personalet. Boost den fælles mission og få lette værktøjer til at lykkes med bevægelsen! Læs mere om vores kursustilbud!

  Kurser

Som hjælp til at sætte skolen i bevægelse har Dansk Skoleidræt udarbejdet og indsamlet en lang række øvelser, der kan bruges i de forskellige fag, både inde i klasselokalet og ude i skolegården. De fleste øvelser kan med små ændringer tilpasses andre fag og klassetrin.
De faglige øvelser kan filtreres efter fag, klassetrin og fem forskellige undervisningsfokus fra Bevægelsesblomsten:

 1. Forforståelse og idégenerering,
 2. Forståelse og anvendelse,
 3. Analyse og refleksion,
 4. Diskussion og vurdering og
 5. Repetition og evaluering.

Du kan læse mere om Bevægelsesblomsten her.
Flere af øvelserne ledsages af en lille film, der viser, hvordan øvelsen laves i klassen. En stor tak til øvelsesdatabasens bidragydere samt til de elever og lærere, der har lagt krop til filmene. 

Coronatilpasset: Rigtig mange af øvelserne er tilpasset Sundhedsstyrelsens retningslinjer for opstart under coronakrisen. Du kan søge efter "coronaaktiviteter" og læse de tilpasninger, der er lavet til den enkelte øvelse øverst i beskrivelsen, når du klikker på øvelsen. Tilpasningerne er dog ikke med i PDF'erne af øvelserne.